Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolazi pregršt događanja

Vukovar i ove godine domaćin festibala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

Festival Vukovar
Foto: Grad Vukovar
1/3
21.03.2023.
u 13:22

Vukovar je petu godinu za redom domaćin festivala „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ od 5. do 7. svibnja sa 600 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Naglasak festivala je na kulturnoj baštini, a na tri lokacije održavat će se brojni programi, radionice i sajmovi. Održat će se i koncerti Gibonnija, Klape Šufit i Giuliana

I ove godine, i to petu godinu za redom, Vukovar će biti domaćin Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“. Kako je najavljeno ovogodišnji festival se održava od 5. do 7. svibnja 2023. godine na tri lokacije u Vukovaru uz iznimno bogat program gdje će svatko od posjetitelja moći pronaći nešto za sebe.

-Program je i ove godine širok i obiman. To je jedinstveni festival u Hrvatskoj koji naglasak stavlja na kulturnu baštinu. Festival traje 3 dana te broji preko 600 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Lipicanci ove godine čine okosnicu Festivala s obzirom da su posljednji uvršteni na UNESCO Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Na tri lokacije imamo brojne programe, radionice te sajmove. Namjera nam je da festival bude mjesto gdje će se posjetitelji svake godine moći upoznati sa zaštićenom hrvatskom baštinom i tradicijom – rekao je autor i producent festivala Aleksandar Kovačević dodajući kako program festivala predviđa nastupe raznih skupina iz cijele Hrvatske koji će predstaviti nematerijalnu kulturnu baštinu.

Direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je i kako je festival priznat od strane Europske komisije nagradom Effe Label kao i dobitnik turističke nagrade Simply the best. -U subotu 06. svibnja biti će upriličena predstava Ples baroknih konja dvorca Eltz. Naime, neki od lipicanaca koji se trenutno uzgajaju u privatnim ergelama su potomci Eltzovih ergela. Riječ je o oživljenoj povijesti iz 19. stoljeća kada su se ovdje uzgajali lipicanci, a uz to će biti upriličena večera tadašnjeg plemstva što će, vjerujem, biti vrlo zanimljivo, a moguće kako će prerasti i u samostalnu manifestaciju. Uz to tu je i izložba oldtimera, a uz programe na korzu i glavnom gradskom trgu u našem gradu će biti vrlo živo. Manifestacija je već sada tradicionalna, prerasta u jednu od najznačajnijih manifestacija za Vukovar s obzirom da generira dobre turističke brojke u vidu posjetitelja, noćenja i potrošnje – rekla je Sekulić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako se početkom svibnja u Vukovar  vraća festival koji donosi dobro raspoloženje i pregršt događanja. -Posebno drago nam je ugostiti glazbenike poput Gibonnija, Klape Šufit i Giuliana te smo sigurni kako će program festivala u Vukovar privući brojne posjetitelje – rekao je Penava. Ovogodišnji ambasador festivala je Zlatan Stipišić Gibonni koji će održati koncert na glavnom gradskom trgu u petak, 05. svibnja, s početkom u 21 sat. Prije koncerta uslijedit će svečanost otvorenja festivala, a koncerte će u sklopu festivala 06. svibnja održati Klapa Šufit te 07. svibnja Giuliano.

VIDEO: Zaručio se Gospodin Savršeni Mijo Matić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije