Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN GRADA VUKOVARA

Vukovar će od 3. do 5. svibnja biti svojevrsni centar Hrvatske

Foto: Branimir Bradarić
1/3
26.04.2019.
u 20:28

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako ovaj festival, koji je već nadaleko postao poznat, mijenja sliku i imidž Vukovara u mjesto susreta i zajedništva.

Drugu godinu za redom Vukovar će od 3. do 5. svibnja, u sklopu obilježavanja Dana Grada Vukovara, biti svojevrsni centar Hrvatske. U tih nekoliko dana u Vukovar će se održati 2. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“. Prema najavama ova manifestacija u tri dana okupiti će preko 1.000 sudionika iz Hrvatske i inozemstva koji će kroz susrete različitih kultura, gastronomije i zabave predstaviti najbolje od hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

-Kroz ta tri dana Vukovar će biti Hrvatska u malom. Ovakve manifestacije privlače posjetitelje ne samo iz okolice Vukovara već iz cijele Hrvatske, a na taj način Vukova se svrstava na turističku kartu Hrvatske kao poželjna kontinentalna destinacija koja ima što ponuditi. U ova tri dana svatko od posjetitelja, bez obzira na dob, moći će pronaći nešto za sebe, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Dodao je kako će tijekom festivala posjetitelji moći uživati u kulturnoj, gastronomskoj i glazbenoj ponudi te da će Vukovar pokazati kako smo grad pun života. Iskazao je i žaljenje što Hrvatska turistička zajednica nije prepoznala ovaj projekt od značaja za turizam tako da je ove godine izostala potpora iz HTZ-a.

Foto: Branimir Bradarić

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako ovaj festival, koji je već nadaleko postao poznat, mijenja sliku i imidž Vukovara u mjesto susreta i zajedništva.

-Svehrvatsko zajedništvo pretočeno je u kvalitetnu kulturnu-turističku manifestaciju koja generira turističke podatke, privlači nove goste i pozitivno utječe na lokalnu zajednicu. Ovo je prilika da se na jednom mjestu vidi što sve Hrvatska ima i s čime raspolaže ali i da Vukovar pokaže svoje potencijale, rekla je Sekulić.

Govoreći o festival njegov autor i producent Aleksandar Kovačević, iz Organizatora bez granica, najavio je kako im je cilj da u narednih nekoliko godina festival SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ postane najveća turistička manifetacija u Hrvatskoj. Isto tako žele i u sklopu festivala održavati i Sajam turizma kojega Hrvatska nema.

-Vukovar je simbol zajedništva i jedno mjesto gdje se može održavati ovakva manifestacija. Biti će ovo još jedno okupljanje domoljubne i iseljene Hrvatske. U ova tri dana Vukovar će biti Hrvatska u malom, rekao je Kovačević.

Dodao je kako je prošlogodišnji festival bio u znaku nematerijalne kulturne baštine ali da će ovogodišnji će biti u znaku plesa tako da će se u Vukovaru okupiti plesači i plesne skupine iz cijele Hrvatske. Već sada imaju prijavljeno više od 150 plesača iz cijele Hrvatske. Najavio je i kako će u sklopu festivala biti održan i Sajam EU fondova ali i da će tu biti dječjih programa, uličnih festivala i zabavljača... Kao festivalski novitet spomenuo je i kako od ove godine festival ima i svoje ambasadore, nadbiskupa Đuru Hranića, izbornika vatrenih Zlatka Dalića i glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića.

Govoreći o programu kazao je kako se on može pronaći na stranicama Grada Vukovara ali i da će biti održani i koncerti Prljavog kazališta, Jure Stublića i grupe Film, Miroslava Škore, Aerodroma te etno skupine Kries. Da je ovaj vukovarski festival na dobrom putu da ubrzo postane svojevrsni brend Vukovara govori i činjenica da već sada imaju najavljene programe za iduću godinu kada će biti održan 3 po redu festival.

 

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crodux
22:31 26.04.2019.

bravo Penava, samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije