Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirala i Pusić
Povratak na članak

Svađa Vučića i Kotromanovića zbog Oluje: S puškom u ruci pozivao je na ubojstva

Vučić je podsjetio kako su vlade Srbije i Republike Srpske na zajedničkoj sjednici donijele odluku da se 5. kolovoza ubuduće obilježava kao Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja"

Komentari 400

FL
flok
17:28 17.07.2015.

vučić je četnik i ratni zločinac

VL
GO
gordana93
17:14 17.07.2015.

Ali zato ste zato slavili kad ste okupirali dioHrvatske.Tko uopce ovom idio.u daje medijski prostor i tko njega pita kako se on osjeca.Šešeljev potrčko

VL
Avatar Finanz
Finanz
17:19 17.07.2015.

Nema tu govora o protjerivanju ili ubijanju,ali ima govora o 'bezaniji' kako je to Slobodan Milosevic nazvao.: ...Ne bih govorio o jednoj poražavajućoj i ponižavajućoj situaciji – da je sva pomoć koju je dobila Republika Srpska Krajina, praktično, završila kaokao naoružavanje hrvatske vojske! Zamislite vi taj apsurd: na jednoj strani, odbija se mirovni plan, a na drugoj strani, odbije se da se brani? Vi ste najstručniji deo ove naše Vojske, kao što znate, tamo je palo naredjenje da svi izadju iz Krajine tog istog dana, bez čak stvorenog kontakta sa hrvatskom vojskom na najvećem delu fronta. Da smo tog istog dana napravili idiotsku glupost da im pomognemo, ko bi to stigao do Knina do večeri da im pomogne?! Pa, tamo ne bi moglo da se stigne od njihovih kolona kojima su zakrčili sve puteve u bežaniji zajedno sa stanovništvom. Više su izginuli u bežaniji sa stanovništvom, nego što bi izginuli držeći linije. To je apsurdna situacija! Pitanje je ko je, zaista doneo odluku da krajiško rukovodstvo napusti Krajinu? Takva odluka, u uslovima kada su imali sve uslove da se brane, bude doneta koja izazove egzodus. Sada to treba da bude razlog da Jugoslavija jurne tamo da brani te teritorije, sa kojih su oni utekli kao zečevi?! Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazuduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!? Oni ga nisu ni branili, jer po svim izveštajima koje smo dobili od policajaca, gradjana i ostalih, čim je prestala artiljerijska priprema u sedam uveče, oni su naredili – bežaniju! Prema tome, tu nije bilo nikakvog otpora, niti je bilo borbenog dodira sa hrvatskim snagama. Sada mi treba da se uvlačimo u jednu situaciju, kako je, evo, zbog odbrane žrtava, nama stalo više do te teritorije nego onima koji su na tom teritoriju imali sve uslove da se brane, a odlučili su da 'hitno' svi – pobegnu! Ja neću da govorim o pojedincima, verovatno ima primera herojskog otpora, ima primera herojskog ponašanja ali nažalost takva je odluka tamo doneta i tako se to završilo! (...)".

VL
AF
afer
17:19 17.07.2015.

Najtužniji veliko-srpski dan u Hrvatskoj povijesti.

VL
MK
marcel.kocan
17:29 17.07.2015.

Denacificirati Srbiju. Osuditi svaki pokušaj proglašvanja rata "građanskim". Uvesti zakone o zabrani povijesnog revizonizma. Svesti odnose sa Srbijom na razinu otpravnika poslova dok su tamo nacisti na vlasti. A Vučića proglasiti "persona non grata" u Hrvatskoj. Usput, Vučko, to je tužan dan za vas, vašom zaslugom. Da nije bio bi tužan za nas. I za neke Nijemce je 9.5 tužan dan. I treba biti.

VL
Avatar docCL
docCL
17:31 17.07.2015.

Srbi nisu nikoga iznenadili. I dalje slave svoje poraze, a za par godina ce uvjeriti sebe kako su zapravo oni pobjednici.

VL
KA
kapunjohan
17:38 17.07.2015.

Nekad sam igrao nogomet, kad smo izgubili ,bili smo žalosni.kad sam trenirao boks i kad bi izgubio meč bio sam isto tako žalostan a usput trpio sam i bolove. Tko izgubii ima pravo tugovati, svaki poraz boli, osobito kad si favorit.

VL
DI
dinamojavolim1
17:24 17.07.2015.

vucic???jel to onaj sa kisobranom??mary poppins??

VL
AN
Anasta
17:29 17.07.2015.

Ha, ha, najtuzniji dogadjaj u njihovoj povijesti...Imaju oni jos takvih tuznih dogadjaja u svojoj povijesti.

VL
ZA
zagabria1
17:46 17.07.2015.

Ne kužim što se Srbija toliko petlja u Oluju kada oni sa time nemaju ništa. HV je ratovao uglavnom sa Srbima Krajišnicima koje Srbi u Srbiji i ne priznaju za prave Srbe. Zato su ih u povijesti redovito ostavljali na cjedilu kao i zadnji puta. Iako sa tim Srbima nemaju ništa, opet ih koriste za svoje politikantske igrice pokušavajući pomoću njih umanjiti krivicu Srbije izjednačavanjem krivice. A taj jadni narod iz Krajine opet dopušta da se njima manipulira. Konačno zašto Vučić ne sojeća jednaku tugu zbog protjeranih Hrvata i Bošnjaka iz RS-a. Farsa na Balkanu se nastavlja no ovaj puta uvučene su i strane države. Očito imamo lošiju diplomaciju od njih jer kao agresori izborili su da slušaju njihvu stranu a ne našu. Naša impotentna politika se nastavlja

VL
DU
Deleted user
17:31 17.07.2015.

Slažem se s Vučićem jer, budimo brutalno iskreni, pogledajte što su izgubili - od 600 tisuća su spali na 200 i nešto tisuća, odnosno bi baš onako kako je danas pok. Tuđman odbrusio Pupavcu (je li da vas nije ostalo više od 3 %), u stilu obećano -izvršeno. I dimilo se danima i tjednima poslije, kako je danas pok. Šušak predočio to plastično, pustiš ljude natrag i zapalit će im kuće, neće se nikad više vratiti. Od nekoć jake manjine, bliske kundaku, pendreku i vlasti ostala uglavnom starčad, raspršena po tzv. pasivnim krajevima i izuzevši krajnjeg Istoka RH - nemaju baš perspektivu jer su i prije rata bili ekonom. inferiorni hrv. puku, a više nije moguća prevlast ni u provincijskim gradovima tipa Knin i Petrinja. Npr. Knin nekoć je imao samo 20-ak % Hrvata, a poslije 91. je skoro obrnuto. Pustimo ih da tuguju, žale, nek slave i ovaj poraz, ako im je već to narodni običaj, mi se moramo veseliti jer umjesto balvanaša i milicionera Mile Martića putujemo suvremenom AC na more, a da se o radosti prognanika ni ne troše riječi. Logično da je tolika razlika u gledištima, jedni happy end, zahvaljujući hrv. braniteljima, a drugima lelek za zapadnim granicama srpstva i ostade tamo daleko Vivovitica, Kavlovac, Kavlobag, zar ne?

VL
DU
Deleted user
17:21 17.07.2015.

Sad će Pusićka tražit smejnu Kotromanovića!

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
17:25 17.07.2015.

Svađa ??? Meni ovo sve više liči na naručeni igrokaz, bliže se izbori, treba malkice pokupit bodove i na nacionalnoj tematici !!!

VL
FL
flok
17:33 17.07.2015.

to je haračilo po banovini i dobro mu je general kotromanović rekao da je ubojica

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
17:47 17.07.2015.

Kome oni imaju što govoriti, 1991. su doslovno protjerali su preko 300 000 Hrvata sa područja tzv. Krajine i spalili im kuće i uzeli sve što su mogli, organizirali su logore, ubijali sustavno Hrvate i svakodnevno iz okupiranih područja granatirali Hrvatske gradove! Tim četničkim neofašistima se ne treba opravdavati, samo treba oštro odgovoriti, i to ne samo njima nego cijeloj međunarodnoj zajednici koja banalizira srpske zločine!

VL
Avatar Jalnuški
Jalnuški
17:45 17.07.2015.

Pa nije Oluja srpska povijest...

VL
FL
flok
18:06 17.07.2015.

i ta četnička spodoba je bila na inauguraciji naše Predsjednice

VL
Avatar sin
sin
17:45 17.07.2015.

Dosadašnjim ponašanjem srpskih političara ,a i naroda vidljivo je da u ratnom porazu u kojem su pljačkali te rušili i ubijali na hrvatskom teritoriju nisu ništa naučili,a u svemu mogu zahvaliti pokvarenim državama EU i UN jer nisu dopustili da koljači i rušitelji(srbi) budu dokraja vojno poraženi i zbog tog svoga pokvarenog ponašanja dopustili su srbima da i dalje zveckaju oružjem."Dragi moji srbi" nebrinite još uvijek ima hrvata koji će svakom agresoru-koljaču(Vama srbima)pokazati da Vaše pretenzije prema hrvatskom teritoriju neće proći.

VL
FL
flok
17:44 17.07.2015.

srbi izabrali dva četnika i zločinca na čelo države i onda bi se kao mirili, ko bre zavadi, e pa neće ići srbašini

VL
TV
tv5378
17:33 17.07.2015.

Ma Vucic opet pusi travu pa trabunja.Sto bi Srbi dali da imaju hrabrost Hrvata?Vjerovatno bi imali Srbiju do Tokija ali...povjes ih negira.Izgubili su sve ratove pa moraju slaviti poraze a porazi imaju uasno gorki okus.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.