Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET U BEOGRADU

Vučić objavio fotografiju s Michelom: 'Zajedno smo pripremali ćevapčiće'

Beograd: Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predsjednikom Europskog vijeća Charles Michelom
Foto: Milos Tesic
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.05.2022.
u 17:10

"Hvala Charlesu Michelu na posjeti i podršci europskoj budućnosti Srbije!", poručio je Vučić

Predjsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je jučer na svom Instagram profilu fotografiju s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom

"Zajedno smo pripremali ćevapčiće. Hvala Charlesu Michelu na posjeti i podršci europskoj budućnosti Srbije!", poručio je Vučić. 

Charles Michel istaknuo je "na veoma snažan način očekivanje i želju da se Srbija priključi sankcijama protiv Ruske Federacije", izjavio je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i ocijenio da je ideja o stvaranju geopolitičke zajednice na europskom kontinentu "značajna" za zemlje Zapadnog Balkana.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji Michel je poslije razgovora s Vučićem ukazao da je rat protiv Ukrajine "uzdrmao čitav kontinent" te da je poslije covida-19 došlo vrijeme "da štitimo jedni druge" u vremenu novih geopolitičkih izazova.

"Želimo da damo konkretne benefite svim građanima Srbije i svim partnerima u regiji, da počnemo s konkretnom realizacijom tijekom pristupnih pregovora, a ne da čekamo da se završe", rekao je Michel.

"Trebamo razmotriti mogućnosti kako da napredujemo i važno je da postoji politička platforma odmah i sad kako bismo se posvetili izazovima koji su pred nama, primjerice u pogledu energetike koja je osjetljiva tema, a naročito u vanjskopolitičkim izazovima", odgovorio je Michel komentirajući stajališta da je ideja o geopolitičkoj zajednici zamjena za proširenje EU-a.

Komentara 4

ZD
zdenkoj
20:07 20.05.2022.

Evo ga opet na europskoj stolici.

GI
gii
11:38 21.05.2022.

I ovaj bi Turčin u Europu...

NN
Nenad NBGD
06:55 21.05.2022.

Šta je bilo od salate uz ćevape?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije