Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAJE PREDSJEDNIK

Vučić dao ostavku: 'Želim da me pamte kao Nijemci Schrödera'

Autori: Vecernji.hr, Hina
30.05.2017.
u 15:12

Aleksandar Vučić naglasio je da će uložiti mnogo truda u očuvanje dobrih odnosa u regiji

Na svojoj posljednjoj tiskovnoj konferenciji u svojstvu premijera Aleksandar Vučić izjavio je danas da svom nasljedniku ostavlja državnu blagajnu u dobrom stanju i kazao da želi da ga pamte onako kao što Nijemci pamte Gerharda Schrödera

Vučić je, kako piše Blic, danas podnio i ostavku Skupštini Srbije.

"Srbija će biti veoma dobro mjesto za život. Dok su drugi iscrtavali nekakve granice, ja sam se trudio da ucrtavam auto-ceste  i željezničku infrastrukturu", rekao je Vučić i zahvalio građanima na podršci, a ministrima na suradnji.

Vučić je srbijanski premijer bio tri godine, a sutra preuzima dužnost predsjednika države. 

Odgovarajući na novinarske upite Vučić je kazao da je njegova predsjednička inauguracija zakazana za 23. lipnja i da će do tada biti imenovana nova srbijanska vlada. Nije, međutim, još odlučio tko će biti novi premijer. 

Naglasio je da će uložiti mnogo truda u očuvanje dobrih odnosa u regiji. A njih, kaže, sada karakteriziraju dvije stvari: mnogo tenzija i jasno artikulirani problemi koji se više ne pomeću pod tepih.

"Bar jedni druge ne lažemo. I mi i Hrvati znamo što mislimo. S BiH smo uspjeli izgraditi neku vrstu povjerenja, nisu odnosi idealni, ali postoji povjerenje. S Crnom Gorom i Makedonijom bi uvijek nešto popravljali, ali odnosi nisu loši", rekao je Vučić. Dodao je kako Srbiju očekuju teški pregovori s Kosovom.

Govoreći o dalje o vanjskoj politici, izrazio je uvjerenost da će EU i dalje biti strateški cilj vlade, ali i održavanje dobrih, tradicionalnih i prijateljskih odnosa s Ruskom Federacijom, Kinom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Najavio je i da će se uskoro povući s čelnog mjesta Srpske napredne stranke. 

"Suprotno od nekih drugih, ne želim vladati 10 godina. Želim da me građani pamte kao Gerharda Schrödera u Njemačkoj, a ne da vladam 10 godina",  istaknuo je Vučić.

Vučić će prisegnuti u srijedu, 31. svibnja kad će mu dosadašnji predsjednik Tomislav Nikolić uručiti državni žig i posebnu zastavu kao novom čelniku države.

Kako je ranije najavio, njegovoj će inauguraciji 23. lipnja nazočiti veliki broj šefova država i vlada zemalja regije, a očekuje da to budu gotovo svi najviši državnici iz okruženja, iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, ali iz Grčke i Austrije i netko iz neke velike europske države".

Za predsjednika države Vučić izabran je pobjedom u prvom krugu na izborima održanim 2. travnja.

Komentara 19

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
16:13 30.05.2017.

pamtit ceno te po govoru u Glini ćesme

NA
narod1
16:39 30.05.2017.

Želje su jedno, a stvarnost je da će ga pamtiti kao četnika sa debelim usnicama

Avatar HerojUlice
HerojUlice
15:39 30.05.2017.

a do nedavno si htio da budeš novi šešelj.... ovakvih prekrivenih zločinaca se najviše treba čuvati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije