Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Srbije

Tko će naslijediti Vučića na čelu vlade? U igri 6 kandidata

21.05.2017.
u 15:47

Dačić je rekao kako su male šanse da bude novi premijer jer je kod Zapada okarakteriziran kao Putinov čovjek

Nova srbijanska vlada bit će imenovana do 20. lipnja, ali se još ne zna tko će biti njezin predsjednik, a za to mjesto za sada ima šestero kandidata. Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će se premijer i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić konzultirati sa svim političkim strankama oko formiranja vlade a da je odluka tko će biti mandatar u njegovim rukama.

Vučić za sada ima šest potencijalnih kandidata za budućeg premijera, no pitanje je hoće li novi šef vlade biti iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, što bi bila prepreka za aktualnog ministra vanjskih poslova i čelnika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicu Dačića koji je ozbiljan pretendent na premijersku dužnost, navode srbijanski mediji.

Od kandidata iz SNS izdvaja se njih nekoliko među kojima gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji uživa veliku naklonost Vučića, kao i njegov vrlo blizak suradnik - ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

U kombinaciji za mandatara su i potpredsjednica vlade Zorana Mihajlović, ministrica državne uprave Ana Brnabić, te ministar financija Dušan Vujović.

Dačić je rekao u nedjelju kako su "male šanse" da bude novi premijer Srbije, jer, kako navodi, iako je "srpski čovjek", kod Zapada je okarakteriziran kao čovjek ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Dačić je dodao da još nije razgovarao s Vučićem o tome tko će biti novi premijer, prenosi list “Alo”.

Komentara 20

RA
ranko75
18:37 21.05.2017.

Ovakva je situacija svuda u nasim banana republikama. Ne poslusasmo Tita,pa mnam sada izvana diktiraju ko ce biti predsjednik i predsjednik vlade. Sve je rekao na vrijeme, da mi ne bi bili niko i nista da nismo skupa. Sada smo niko i nista, veleposlanici drugih zemalja odredjuju predsjedniku sti ima ciniti. E zbog toga se ne vracam iz Rusije,necu da gledam parade pedera koje idu po zahtjevu zapadnih globalistickih centara.Sada vidite kako smo samostalni i suvereni. Ni u jednoj od bivsih republika stanje nije bolje. Ovo je otvoreno priznanje a kod nas glume izbore.

Avatar КрлеБадаваРСК
КрлеБадаваРСК
20:44 21.05.2017.

Nije nase da razmisljamo, nego da verujemo nasem predsedniku.

DU
Deleted user
08:32 22.05.2017.

A kaj je s demokratom i eurofilom Šešelj dr. Vojom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije