Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijani tvrde

Vučić dao naslutiti da je priznavanje Kosova zamislivo

05.03.2019.
u 10:22

Moramo najprije postići kompromis, ne možemo priznati Kosovo a da ništa ne dobijemo zauzvrat, kazao je srbijanski predsjednik.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dao je naslutiti, u intervjuu talijanskoj agenciji ANSA, da bi mogao prihvatiti priznanje Kosova pod uvjetom da u okviru šireg sporazuma dobije nešto zauzvrat.

"Moramo najprije postići kompromis, ne možemo priznati Kosovo a da ništa ne dobijemo zauzvrat", kazao je u intervjuu ANSA-i u ponedjeljak.

"Siguran sam da uz pomoć naših europskih prijatelja i uz potporu Rusije, SAD-a, Kine i drugih zemalja, možemo doći do rješenja", kazao je.

Video - Vučić i Putin u Beogradu

Kosovo je jednostrano proglasilo neovisnost od Srbije 2008., što Beograd odbija prihvatiti.

Beograd i Priština pod snažnim su međunarodnim pritiskom da postignu sporazum kako bi se konačno normalizirali odnosi, o čemu ovise i njihovi izgledi da napreduju prema budućem članstvu u EU-u.

Međutim, dijalog uz posredništvo EU-a je u slijepoj ulici, prije svega stoga što je Priština u studenom uvela carine od sto posto na sve proizvode iz Srbije.

Beograd je potom upozorio da neće obnoviti dijalog o normalizaciji odnosa dok ta mjera bude na snazi.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Nesvrstani
Nesvrstani
11:06 05.03.2019.

Ako prizna gubi veliki broj glasača, ako ne prizna gubi podršku zapada, pa mora stalno da se klacka između te dve opcije. Pošto zapad postaje nestrpljiv, Vučić mora da daje nagoveštaje da ne bi od Amerike dobio rušenje vlade ude u stilu "srpsko proleće", ali zna da ako prizna zapadu više neće da bude interesantan i da će vrlo rado da ga puste niz vodu pa se onda ljigavi i razvlači. Problem je što je ta njegova klackalica na leđima srpskog naroda.

Avatar ArbanaSS
ArbanaSS
23:34 05.03.2019.

Vućići je dobio milione ulaganja u za Srbsku ekonomiju misle li srbi da je to bili đabe??? Naravno da nije . Što prije srbija prizna Kosovo što prije će imati vremena se baviti Srbijom. Od 91 god. Srbi lažu samii sebe. Vrijeme je da se umiju i da shvate da zive u evropi a ne u Rusiji. Samo za ove velike srbe koji žive u CH D A NL Benelux kad mrze evropu što ne idu raditi i živjeti u Rusiji.

ZI
zip123
21:10 05.03.2019.

Dat ces,Vucko,ti i vise nego zelis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije