Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI ZA MOST

Vučetić: Rekao sam Grmoji da daju ostavke, pa ću i ja

Marko Vučetić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.07.2018.
u 08:45

Krivo mi je što takva odluka nije rečena čovjeku u lice – kaže Ninčević Lesandrić i najavljuje da će tražiti objašnjenje za ovakav Grmojin postupak.

Klub zastupnika Mosta od ponedjeljka je tanji za jednog zastupnika, nakon što je politički tajnik stranke Nikola Grmoja isključio nezavisnog Marka Vučetića. Taj zastupnik već godinu dana javno pokazuje nezadovoljstvo radom Kluba, a uvjeren je da Most ne ostavlja dovoljno prostora za rad nezavisnih zastupnika.

Što s Nacionalnim vijećem?

– Grmoji sam kazao da neću sudjelovati u disfunkcionalnom klubu u kojemu sve odluke donosi stranački Most jer nisu formirana tijela koja bi predstavljala nezavisne zastupnike unutar Mosta, a što je obećano na stranačkom Saboru – objašnjava Vučetić. On nije jedini koji je s Mostom raskrstio zbog specifične strukture stranke koja je ujedno i platforma neovisnih lista. Prije njega to je učinio bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, a problem im je to što u Mostu još nije osnovano nacionalno vijeće. Grmoja kaže da će se to tijelo uskoro konstituirati, no odbija tvrdnje da zbog kašnjenja s nacionalnim vijećem nezavisni u Mostu ne mogu doći do izražaja.

– Polovicu našeg Kluba čine nezavisni zastupnici, sve odluke donosimo zajedno pa mi nije jasno na koji bismo to mi način njima mogli ograničiti djelovanje – kaže Grmoja. I on i drugi iz Mosta, pa i oni nezavisni, tumače da je Vučetić isključio sam sebe jer mjesecima ne dolazi na sastanke, ne javlja se na telefon i s kolegama komunicira samo putem medija ili Facebooka.

Lesandrić hoće objašnjenje

Način na koji je Vučetić isključen zasmetao je, međutim, potpredsjednici Kluba Ivani Ninčević Lesandrić, koja je za Grmojinu odluku doznala iz medija, kao i sam Vučetić.

– Krivo mi je što takva odluka nije rečena čovjeku u lice – kaže Ninčević Lesandrić i najavljuje da će tražiti objašnjenje za ovakav Grmojin postupak. Na pitanje razmišlja li i sama o odlasku iz Mosta odgovara kako o tome ne namjerava govoriti kroz medije, nego na sjednici Kluba. Iako se u kuloarima može čuti da Vučetić i Orepić planiraju u novi klub s bivšim SDP-ovcem Mirandom Mrsićem, Vučetić kaže da mu to nije plan.


– Ja sam nezavisni i bit ću do kraja ovog mandata. Nemam namjeru sudjelovati u budućim politikama – kaže Vučetić. Dodaje da je Grmoji predložio ideju da svi zastupnici koji su ušli u Sabor s liste Mosta podnesu ostavke na jesen, a da u Sabor na njihova mjesta uđu drugi s liste.

– Poziv i dalje stoji. Ako će dati svi ostavke, i ja ću s njima – kaže.

U Mostu to, očekivano, odbijaju kao pokušaj demontaže stranke. – Neka mandat vrati on koji je osvojio 200 glasova, a mi smo već pokazali da nam nije do fotelja – uzvraća Grmoja.

Komentara 3

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:08 11.07.2018.

Kako u oči. Pa to su fini i pošteni kjudi.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
09:22 11.07.2018.

oni znaju samo iza i s ledja.

Avatar southman
southman
09:46 11.07.2018.

The Bridge to nowhere !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije