Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"pakleni" dani

Vruće se ljeto vratilo, cijeli tjedan temperature više od 35 stupnjeva

'31.07.2012., Sibenik - Od sunca i velikih vrucina najblize je i najzgodnije pobjeci u park u hladovinu. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL'
'Dusko Jaramaz/PIXSELL'
21.08.2012.
u 09:48

U subotu će zapuhati umjeren do jak jugozapadnjak, a nedjelja će donijeti olakšanje. Početak sljedećeg tjedna donijet će nešto blaži i "svježiji" nastavak ljeta

Kao što je i najavljivano, ljeto se početkom ovog tjedna pokazalo u punom sjaju, a čini se kako će se to nastaviti kroz cijeli tjedan. Oni koji imaju priliku uživat će u danima koji slijede i u toplom moru, a oni koji nemaju tu mogućnost morat će pronaći osvježenje u debeloj hladovini uz mnogo tekućine jer se nakon nekoliko svježijih dana vruće ljeto vratilo u Hrvatsku.

Već u jutarnjim satima temperature u većem dijelu Hrvatske prelazile su 25 stupnjeva Celzijevih, a u nastavku dana možemo očekivati, javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, sunčano i vruće vrijeme. Vjetar u unutrašnjosti je slab, na Jadranu se očekuje umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a termometar će se zagrijati i do 38 stupnjeva Celzijevih.

Slično vrijeme očekuje nas i u sljedećim danima. Sunčano i vruće s malo vjetra, a srijeda i petak bit će najtopliji dani. U subotu će zapuhati umjeren do jak jugozapadnjak,  nedjelja će donijeti olakšanje, a početak sljedećeg tjedna donijet će nešto blaži i "svježiji" nastavak ljeta.

S obzirom na toplinski val koji se bliži, Ministarstvo zdravlja poziva pozvalo je građane na oprez kako nepotrebnim izlaganjem visokim temperaturama ne bi ugrozili svoje zdravlje. Iz ministarstva još jednom naglašavaju da je potrebno piti dovoljno tekućine i izbjegavati alkohol te napitke s previše kofeina i šećera, potražiti sjenu i izbjegavati naporan fizički rad, jesti češće manje obroke te izbjegavati hranu bogatu bjelančevinama. Također preporučuju da se za ovako vrućih dana građani odjenu u laganu široku svijetlu odjeću od prirodnih materijala, a na glavu svakako stave šešir široka oboda ili kapu te sunčane naočale.

Visoke temperature ovih dana nisu zaobišle ni ostatak Europe pa su u nekim zemljama Starog kontinenta izmjerene najviše temperature ove godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije