Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Vrkić dao iskaz DORH-u. Govorio je o Glavašu?

vrkić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
17.02.2014.
u 12:15

Vrkićev dolazak, špekulira se, povezan je s prošlotjednim izjavama u kojem je Branimira Glavaša nazvao ratnim profiterom.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić jutros je, kako je već ranije i najavljeno, stigao u Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku. Došao je dati iskaz, ali se nije očitovao o čemu konkretno.

- Dao sam izjavu i sad očekujem da DORH postupi profesionalno. Molim da im damo mira da mogu raditi - samo je kratko uzvratio okupljenim novinarima nakon što je 40-ak minuta proveo u DORH-u.

U njega je ušao s registratorom pod rukom, a izišao je bez njega. Vrkićev dolazak, špekulira se, povezan je s prošlotjednim izjavama u kojem je Branimira Glavaša nazvao ratnim profiterom te pozvao nadležne državne institucije da ispitaju koliko je "tvornica uništio, tko je doveo Gucića u Osijek, ali i prodao Slavonsku banku i ukinuo 20.000 radnih mjesta".

- Prema Zakonu o kaznenom postupku i Zakonu o Državnom odvjetništvu, ne mogu ništa reći - kratko je Vrkićev posjet osječkom DORH-u komentirao glasnogovornik Zvonko Kuharić.

>>Ivan Vrkić: Molim neka se ispita Glavaševa i moja imovina

>>Rat za Osijek: 'Glavaš stvara afere, bez njih ne postoji'

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

Komentara 4

KR
kristov
12:54 17.02.2014.

Pa ljudi ne mogu vjerovati, a rezultati nas svakodnevno potiču i pokazuju, ne možemo naprijed, jer naši predsjednici, gradonačelnici, ministri, bivši i sadašnji, valadari veći ili manji non stop borave na sudu i u vezi sa suđenjima. Oni vode procese umjesto narod. Naravno tako ne vide i ne znaju drugo raditi, oni non stop strepe od poziva DORH-a, policije, isljednika, oni su u svemu više ili manje. Tamo gdje imamo normalne ljude, mlade, neopterćene, evo već se čine čuda, smanjuju minusi ide se prema boljemu. Samo stari okorjeli partijski kadar zavaljan u komunističkom kalu i obučen skutima novih stranaka i demokracije, bilježe sudske procese. Gdje je Sabo, onako usput, što se čeka sa Merzel, valjda poplava pa se do nje ne može ...

ZW
zweistein
15:28 17.02.2014.

kakav grad takav gradonačelnik

DU
Deleted user
13:29 17.02.2014.

Taj koji je pobjegao iz hrvatske, ne može se u nju vratiti, zapravo, sud mu treba odrediti kaznu zatvora koju je dužan odslužiti u hrvatskoj, jer činjenica je da ne bi bježao da je čist. Glavaš je kiminalac, i kao takvom se treba ukinuti dvojno državljanstvo, ako mu to nije do danas učinjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije