Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.07.2017. u 07:42

Premijer i predsjednica upućeni su jedno na drugo, moraju normalizirati odnose.

Državni vrh ne nastoji glumiti da su dva politička brda – Banski dvori i Pantovčak – u skladnim odnosima. Napetosti između premijera i predsjednice eskalirale su u jeku požara u Dalmaciji. U najgorem trenutku. U trenutku krize, neizvjesnosti i dramatičnih napora da se Split i Dalmacija spase od buktinje.

Umjesto da fokus bude na vatrogascima, običnim građanima i dobrovoljcima koji su pomogli gasiti vatru, na sustavu obrane od požara, na svemu onome što se u tom sustavu može popraviti, a posebice na većem novcu vatrogascima, sve su zasjenili politički sukobi. Glavni akteri političke drame ni dva-tri dana nakon požara ne trude se ispeglati odnose, a kolateralna žrtva predsjedničinih otrovnih strelica – ministar Krstičević – dodatno rasteže napetosti jer uzima sedam dana odmora kako bi donio odluku ostaje li ili odlazi iz Vlade.

Djeca HDZ-a

Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković “djeca” su HDZ-a, upućeni su jedno na drugo, koliko god se, zapravo, “ne gotivili”. Nije neočekivano da predsjednica i premijer nisu na istoj valnoj duljini. Šefica države, za razliku od premijera, ima znatno manje ovlasti i, naravno, ne želi glumiti fikus na Pantovčaku. Predsjednicu se na izborima izravno bira i svaki dan mandata zapravo je i jedan dan kampanje za budući mandat. Kolinda Grabar-Kitarović na idućim predsjedničkim izborima nema što tražiti bez HDZ-a, kao što bi i HDZ teško izmislio boljeg kandidata od nje, koja bi u utrku za drugi mandat išla s pozicije aktualne predsjednice.

Premijeru i predsjednici ne preostaje drugo nego normalizirati odnose. Sve drugo imalo bi prevelike posljedice, posebice za nju, ali i za HDZ. S druge strane, umjesto da nakon požara slavimo vatrogasce, fokus je na političkim taštinama. Iz HDZ-a su, objavili smo neki dan, jasno poručili da stranka ne može trpjeti štetu zbog Kolindina PR-a i da će dobro analizirati prije nego što je opet podrže u utrci za Pantovčak. To su, za sada, “drugarske kritike”, no vrijeme je da taštine padnu u drugi plan, a da se s dva brda spuste pravi lideri.    

 

Komentara 35

BR
brojevi
08:39 22.07.2017.

Sve konstrukcije opisane u kolumni već su komentirane na stranicama ovog portala. Jedinu razliku čine "neimenovani visokopozicionirani izvori" koje na sreću, barem direktno ne spominjete. Lozančić je javno progovorio o propustima(namjernim?) u komunikaciji na relaciji Pantovčak - DUSZ. Stoga ne čude nesporazumi između KGK, Krstičević, Plenković. Više me čudi zagriženi stav cijenjenog generala kojem se Predsjednica, kao vrhovni zapovjednik OS-a, gotovo javno ispričala i objasnila motive svoje ciljane kritike.

DR
droza
08:17 22.07.2017.

Stranka ne može trpjeti zbog Kolindina PR-a!?..kaže naša Iva. Pročitao sam članak u kojemu je ova novinarka objavila ovu vijest koji je naravno "zaprimila" od visoko pozicioniranog izvora u HDZ-u. Sada već drugi put perfidno iznosi tu istu tezu i time laž perfidno pokušava pretvoriti u istinu. Već viđeno, poštovana gospođo. Međutim, treba Vam odati priznanje na upornosti i zalaganju, koje pokazujete kroz opetovane pokušaje destabilizacije i demoralizacije HDZ-ova biračkog tijela. Svijesni ste Vi gospođo Šego da će HDZ podržati Kolindu na izborima, ali za Vas je uspijeh ukoliko svojim napisima makar jednoga potencijalnog Kolindina birača, uvijerite da ne iziđe na izbore. Perfidno i nadasve promišljeno i pristrano. Hrvati to sve vide gospođo Šego.

IK
ikbmibm
09:08 22.07.2017.

Još jedan od tekstova " nezadovoljenog i arogantnog ega"Ive Puljić-Šego . Dobro je da već svi znaju Tko je ona i kome služi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije