Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na A1

Vrhunski britanski odvjetnik u tužbi protiv hrvatske taksi-službe!

kombi, autocesta, prometna nesreća (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/10
24.07.2013.
u 08:31

Jedan od Britanaca, koji je želio ostati anoniman, sada namjerava tužiti taksi-službu jer se njih osmero moralo voziti bez sigurnosnih pojaseva i zato što je vozač, kako tvrde, zaspao za volanom

Jedan od desetero mladih Britanaca od 19 i 20 godina koji su stradali na hrvatskoj autocesti odlučio je tužiti taksi-službu čiji ih je kombi vozio prema Zagrebu, piše Manchester Evening News.

Desetero mladih bilo je ozlijeđeno u nesreći nakon što je kombi udario u ogradu uz cestu i okrenuo se na krov na autocesti kod odmorišta Dobra. Jedan od njih, koji je želio ostati anoniman, sada namjerava tužiti taksi-službu jer se njih osmero moralo voziti bez sigurnosnih pojaseva i zato što je vozač, kako tvrde, zaspao za volanom.

Odvjetnici pokreću vlastitu istragu

Za tužbu je unajmljen odvjetnički ured Irwin Mitchell, a ugledni i vrhunski britanski odvjetnik iz tog ureda Clive Garner je izjavio da je još uvijek prerano utvrditi točan uzrok nesreće.  Uz suradnju s hrvatskim vlastima pokrenut ćemo i vlastitu istragu kojom treba utvrditi točan uzrok nesreće  kazao je Garner te dodao kako je vozačka pogreška čest uzrok ovakvih nesreća, ali ne treba isključiti ni tehnički problem na kombiju ili druge uzroke.

– Svi ozlijeđeni u toj nesreći i njihove obitelji traže odgovore što se dogodilo i siguran sam da žele da pravda bude zadovoljena – dodao je Garner. Desetero prijatelja je 1. srpnja došlo u Hrvatsku na festival, a nesreću su doživjeli kada su išli prema Zagrebu, gdje su se trebali ukrcati na avion za Englesku.

Devetero njih se vratilo u Englesku, no troje je još uvijek u bolnicama u Manchesteru, dok je 19-godišnji Dom Visser sa slomljenom kralježnicom ostao hospitaliziran u Karlovcu. Sutra bi trebao biti prebačen u domovinu.

>>Britanci o nesreći u Hrvatskoj: 'Ne možemo vjerovati da smo živi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije