Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJGORE TEK DOLAZI

Vrhunac toplinskog vala tek stiže, izdana upozorenja za cijelu Hrvatsku

Turisti bezbrižno uživaju na pulskim plažama
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
21.06.2021.
u 09:09

Sutra će biti još toplije, a najopasnije vrijeme bit će u osječkoj i karlovačkoj regiji gdje će se temperature penjati do 37 stupnjeva Celzijevih.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenja za toplinski val koji je zahvatio Hrvatsku.

Za danas je upaljen žuti meteoalarm zbog visokih temperatura za cijelu Hrvatsku, no najgore tek slijedi.

Sutra će biti još toplije, a najopasnije vrijeme bit će u osječkoj i karlovačkoj regiji gdje će se temperature penjati do 37 stupnjeva Celzijevih.

Vrhunac toplinskog vala u osječkoj i karlovačkoj regiji počinje sutra i trajat će do petka, a kninsko područje zahvatit će u srijedu, dok vrhunac vrućine u Split i Duborovnik stiže u petak.

Foto: DHMZ

DHMZ objavio je i niz preporuka kojih se treba pridržavati za vrijeme velikih vrućina.

Savjetuju da se rashladi prostor u kojem živite. Idealno bi bilo sobnu temperaturu držati ispod 32 °C danju i ispod 24 °C noću. To je posebno važno za djecu ili ako ste osoba starija od 60 godina te ako imate kronične zdravstvene probleme.

Sklonite se u najhladniju prostoriju stana/kuće, posebno noću. Ako stan/kuću ne možete držati hladnim, provedite 2 - 3 sata dnevno u hladnom prostoru (npr. javna zgrada koja je hlađena). Izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana. Izbjegavajte naporan fizički rad. Ako morate naporno raditi činite to u najhladnije doba dana, što je obično ujutro između 4 i 7 sati. Potražite sjenu. Ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu, samo su neka od upozorenja.

VIDEO Toplinski val pred vratima: Temperature će dosezati do 38°C, evo do kada će trajati

Ključne riječi

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
10:15 21.06.2021.

vrućine su i najbolje u more.

SI
sisavac
09:48 21.06.2021.

ajd mi pokažite javnu zgradu u kojoj možete provesti 2-3 sata, da se rashladite, a da ne trebate niti jednu javnu uslugu. istjerat će vas odmah.

AJ
Admine jebiti zelenski mater.
14:04 21.06.2021.

Sunce,More,a nigdje brate strani turista,samo domaca klijantela,2-3 dana,zaguzvaju na auto-cestama,i od ponediljka nigdje nikog,i tako opet vikend,bosanci nam pobjegose u C.Goru,Svabe u Tursku i Italiju,Austrijanci i oni u Tursku,Egipat,Svicarci u Italiju i Spanjolsku,samo poneki"stranac"nase gore list nam dodje vikendom......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije