Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA KAMIONI

Vrhovni sud ukinuo presudu Rončeviću i Bačiću!

berislav rončević (1)
Anto Magzan/PIXSELL
03.04.2013.
u 16:38

Nepravomoćnom presudom bivši ministar obrane bio je osuđen na četiri godine zatvora

Vrhovni sud ukinuo je presudu u aferi Kamioni, odredivši novo suđenje pred izmijenjenim vijećem zagrebačkog Županijskog suda. Nepravomoćnom presudom Berislav Rončević, bivši ministar obrane, bio je osuđen na četiri godine zatvora, a Ivo Bačić, Rončevićev pomoćnik za financije u MORH-u, na dvije.

Tom presudom, koju je vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijelo u prosincu 2010., Rončević i Bačić solidarno su morali vratiti 10,2 milijuna kuna. Teretilo ih se da su krajem 2004. s tvrtkom Eurokamion sklopili izravnu pogodbu o nabavci vojnih kamiona, pri čemu su državni proračun oštetili za 10,2 milijuna kuna. Inače, prvo suđenje nije odgovorilo što se dogodilo sa 10,2 milijuna kuna za koje su se Rončević i Bačić teretili, odnosno gdje je taj novac završio.

>> Berislav Rončević: Nabava finskih oklopnjaka je posao bez mrlje!

>> Rončević: Očekujem da VNS ispita i moj slučaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije