Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEVEC

Vrhovni sud potvrdio presudu protiv Višnje i Zdravke Peveca

Višnja i Zdravko Pevec
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
15.03.2019.
u 15:18

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. Zdravku Pevecu, podsjetimo, izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Njegovoj supruzi Višnji izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada. Sudsko vijeće Županijskog suda u Bjelovaru Zdravka Peveca proglasio je krivim po dvije od tri točke optužnice, a po jednoj ga je oslobodilo, dok je Višnja proglašena krivom po jednoj, a po druge dvije je oslobođena. Supružnici Pevec proglašeni su krivima po točci optužnice koja ih je teretila da su na štetu tvrtke pribavili nepripadnu materijalnu korist od gotovo 4 milijuna kuna.

Po drugoj točci optužnice u kojoj ih se teretilo za povrede vođenja poslovnih knjiga oboje su oslobođeni, a po trećoj točci optužnice u kojoj ih se teretilo da su utajom poreza državni proračun oštetili za gotovo 27 milijuna krivim je proglašen Zdravko Pevec, dok je Višnja Pevec oslobođena optužbi. Na prvostupanjsku presudu žalili su se i Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru i oboje optuženika, no Vrhovni sud odbacio je sve žalbe osim onih koje se odnose na pravne kvalifikacije presude, s obzirom da je u međuvremenu došlo do izmjena  Kaznenog zakona.

>>Rušenje starog Pevecovog centra u Bjelovaru

Ključne riječi

Komentara 7

MO
moškov
16:10 15.03.2019.

Onda bi stotine i stotine drugih po istom kriteriju trebalo osuditi barem pet puta strozom kaznom. ...gdja i gospodin pevec nisu sudjelovali u otimanju tzv. drustvene imovine i to je to.....po kojem zakonu tvrtka nosi ime pevec ...a da mozeze to nije to nista...itd

DU
Deleted user
15:52 15.03.2019.

Eklatantan primjer zloupotrebe povjerenja da možeš bar milijardu ukrast i od toga napunit pare vladajućim zločinačkim organizacijama. Da si zdrobio 50 milijardi nakon toga bi dobio Plus, a za bar 35 milijardi novca poreznih obveznika oblijetali bi te ministri...

Avatar Olujni
Olujni
17:36 15.03.2019.

U HDZ-ovoj drzavi oduvijek vrijedi pravilo: ukradi 1.000 kn, lopov si i ides u zatvor, a ukradi stotine milijuna, uvazeni si poduzetnik i sva su ti vrata otvorena. Zdravko je ocito premalo ukrao da bi mogao uci u klub "velikih poduzetnika".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije