Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Komšić: Svaki dan sve mi se teže nositi s tim da sam ubio Kristinu

Županijski sud u Zagrebu Komšića je nepravomoćno osudio na 30 godina zatvora. Tu je presudu Vrhovni sud po prvoj žalbi umanjio za pet godina.
09. prosinca 2019. u 15:57 20 komentara 3903 prikaza
David Komšić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

- Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Cijelog tog događaja se ne sjećam, a nakon te tragedije poduzeo sam sve radnje kako bi se Kristini pokušalo pomoći. Sad će evo tri godine i svakim danom mi je sve teže nositi se s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koju sam volio i koja mi je bila sve u životu. Svjestan sam da sam uništio i živote dviju obitelji, njezine i svoje i kajem se i kajat ću se dok sam živ - riječi su kojima se David Komšić (22) danas preko video veze iz Kaznionice u Lepoglavi obratio vijeću Vrhovnog suda koje odlučuje o njegovoj žalbi na drugostupanjsku presudu.

David Komšić Brutalno ubojstvo Odgođena sjednica u postupku protiv Komšića: Branitelj tražio izuzeće suca Roksandića

Odbijeno izuzeće

Zbog ubojstva Kristine Krupljan, koju je 22. veljače 2017. 88 puta izbo nožem u automobilu, Komšića je vijeće zagrebačkog Županijskog suda nepravomoćno osudilo na 30 godina zatvora.  Nakon prve žalbe, kazna mu je umanjena  za pet godina. Kako je riječ o kazni dugotrajnog zatvora, Komšić ima pravo na još jednu žalbu o kojoj se jučer raspravljalo. Hoće li mu nakon današnje žalbe ostati kazna od 25 godila ili ne, znat će se kada Vrhovni sud objavi odluku, što bi moglo biti za mjesec dana.

Prije no što je današnja sjednica počela, odbijen je raniji zahtjev Komšićeve obrane za izuzećem suca izvjestitelja Perice Rosandića. Obrana je izuzeće suca Rosandića tražila jer je u jednom drugom predmetu odlučivao o Komšićevoj žalbi.

Vesna Krupljan, majka ubijene djevojke nakon sjednice je kazala kako očekuje da se Komšiću vrati kazna na 30 godina.

- Ili to ili da mu još povećaju kaznu. Samo da je ne smanje ili vrate na početak jer se to više ne može podnijeti, ni psihički ni fizički  - kazala je Vesna Krupljan.

Višnja i Zdravko Pevec odbijena žalba Pevec zbog zdravlja tražio odgodu odlaska u Remetinec

Da je sadašnja Komšićeva kazna neprimjerena smatra i tužiteljica Mirta Kuharić, koja je navela da je stav tužiteljstva da je Komšić ubio iz bezobzirne osvete.

- Otklanjamo  mogućnost primjene Zakona o sudovima za mladež kao i da se radi o kaznenom djelu usmrćenja. Sve okolnosti ukazuju da se radi o ubojstvu iz bezobzirne osvete - kazala je  tužiteljica.

Komšićev branitelj Miljević smatra da ubojstvo treba blaže tretirati i to kao kazneno djelo za koje je predviđena maksimalna kazna od 10 godina zatvora, a  smatra i da se na Komšića treba primijeniti Zakon o sudovima za mladež. 

VIDEO: Incident nakon izrečene nepravomoćne presude Davidu Komšiću

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Akademski slikar i mason Jadranko Ferko naslikao je svoj autoportret u masonskoj odjeći
KAKO IZGLEDA OBRED
Sve tajne hrvatskih masona: Rituali, simbolika, zavjeti šutnje, muško bratstvo
  • ObrenM:

    Nemilosrdni trazi milost za sebe.

  • kokolo41:

    Kinezi bi to po kratkom postupku. I još bi račun za metak doma poslali.

  • Kultura:

    Pustite ga sto prije da stigne jos koga izbost 88 puta.