Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalno ubojstvo

Odgođena sjednica u postupku protiv Komšića: Branitelj tražio izuzeće suca Roksandića

David Komšić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.11.2019.
u 10:30

Inače, Vrhovni sud je drugostupanjskom presudom već djelomično uvažio žalbe Komšića te mu je smanjena kazna  s 30 na 25 godina zatvora

Odgođena je današnja sjednica Vrhovnog suda o postupku koji se vodio protiv Davida Komšića zbog brutalnog ubojstva Kristine Krupljan jer je Komšićev branitelj Veljko Miljević zatražio otklon suca Perice Roksandića iz Vijeća.

Razlog tome je što je Roksandić bio predsjednik vijeća Županijskog suda u Velikoj Gorici, koje je odlučivalo o žalbama u predmetu u kojem je Komšić osuđen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Obzirom je taj sud u Velikoj Gorici odlučivao i o primjeni općeg prava na Komšića umjesto maloljetničkog, Miljević smatra da postoji sumnja u njegovu objektivnost.

Na sjednici je trebala biti riječ o žalbama u trećem stupnju te bi ova odluka Vrhovnog trebala biti konačna, odnosno presuda će postati pravomoćna. No s obzirom na nastale okolnosti, nije donesena konačna presuda, a novi termin sjednice bit će zakazan nakon što se donese odluka o Miljevićevom zahtjevu.

Inače, Vrhovni sud je drugostupanjskom presudom već djelomično uvažio žalbe Komšića i njegovih roditelja te mu je smanjena kazna  s 30 na 25 godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
11:24 19.11.2019.

Ovo mi smrdi na minimalnu kaznu za odvratnog ubojicu.

BF
bf2
23:15 19.11.2019.

dali mu je,prilikom smanjenja kazne uzeto u obzir njegovo uzorno ponašanje prije mesarenja nesretne djevojke (poput ubojstva čovjeka automobilom, uništenja tuđe stvari,otmice djevojke....)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije