Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda Sanaderu
Povratak na članak

Pet dokaza veleizdaje i ratnog profiterstva

Iako je imala manje od 50% dionica, RH nije imala obvezu da redefinira ugovor INA-MOL

Komentari 50

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
15:19 21.06.2014.

Kojih li dokaza ? Pet miliona Eura na Jezicevom kontu pripada Hrvatskoj a glavni su dokaz . Tri godine milioni leze u Svicarskoj , ni jedan sud ne zahtjeva taj novac niti kao dokaz niti kao odstetu , za ovo pravosudje nevazna sitnica . Tko ce biti kriv ako Jezic u medjuvremenu potrosi taj novac . Puno je ovdje komicnih dokaza , nejasno gdje je kriminal, na strani Sanadera ili pravosudja . Velika rijec Izdaja je predizborna parola , samozastita , ono "drz lopova ..

VL
Avatar Al Simmons
Al Simmons
13:10 21.06.2014.

Dobro je pitanje postavio Krule.... Tko je osuden na 20 godina zatvora za gospodarski kriminal? Nitko niti nece? Zasto? Zakon dopusta! Koliko su kinezi smaknuli samo svojih gradonacelnika u prosloj godini zbog korupcije? Zamislite samo da smo mi tako poceli s pocetkom devedesetih i osnivanja drzave! Danas bi pitali posto je Svicarska pa nebi bilo raznih Sanadera, Merzelica, Fiolica, Cobankovica, kvadrata wc placenih gotovo suhim zlatom i svih onih pojava i spodoba koje su desetljecima doslovno rastakali proracun pretvarajuci ga u privatno vlasnistvo.

VL
ST
stefj
14:25 21.06.2014.

Tja, ne tvrdim da je Sanader nevin, ali dokazi su nikakvi ili jako sumnjivi. Zar tužilaštvo nije moglo nešto bolje složiti? Ovako to stvarno liči na politički progon, naročtio što znamo da je Kosorica s Mesićem organizirala cijelu stvar kad se prepala Sanaderovog povratka... Najsmješniji su mi detalji tipa svjedočenja Ježića gdje on tvrdi da je to Sanaderov novac, a sam Ježić ga koristi i troši, osim toga, optužba je za 10 mil. a na račun je uplaćeno 5 mil... Isto je i s kovertom za koju se ne zna što je u njoj i kome je predana, ali se za to tvrdi da je mito... Ma užas, ali se dobro vidi zašto je Bajić bio miljenik politike. Koliko vidim, niti danas nije puno drugačije, DORH je i dalje politički, a ne pravni organ.

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:13 21.06.2014.

Pa nije li ovo predivno. Tu riječ "vele izdaja" koju vi spominjete u naslovu mi ne smijemo upotrijebiti u tekstu jer ste naštelali program tako da izbacuje parolu "upotrijebili ste nedopuštene riječi". Ja sam odmah shvatio koja je to nedopuštena riječ i samo sam razdvojio taj pojam, tako da glasi vele izdaja, a ne može se napisati skupno. Kako sam to shvatio odmah? Pa tako što sam shvatio da ste vi to ubacili u program kako bi zaštitili Stjepana Mesića, koji skupa s Budimirom Lončarom ima najveći tal u večernjem listu, i taj tal je sigurno veći od onog štajkerske nadbiskupije.

VL
DU
Deleted user
13:59 21.06.2014.

I koji je dokaz od ovih tobožnji dokazan? niti jedan - biste li vi voljeli da ovako pravosuđe vama sudi? - čisto sumnjam.

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:07 21.06.2014.

Ovo gore nisu dokazi nego teze. Ono što mene zanima je gdje su dokazi koji potkrepljuju gore navedene teze? Dakle, naučite razliku između dokaza i teza. Recimo, teza da je Ježić primio 5 milijuna. Gdje je tih 5 milijuna? A ova teza broj 3 je posebno idiotska. Kao čovjek izašao iz pritvora, tek onda je dao iskaz, i to je dokaz da nije skinuo sa sebe ne pritvor nego zatvor? Znate li bar razliku između pritvora iz zatvora kad već ne znate razliku između pretpostavke i dokaza? Inače, i ja smatrama Sanadera vele izdajnikom ali ne zbog ovoga što se navodi, nego zbog nečeg drugog. U vezi s INA-om to je njegov nalog Jadranki Kosor da se proda 7% iz braniteljskog fonda. To je dokazana činjenica i čin vele izdaje za koji se trebalo suditi. A najveća vele izdaja od strane Sanadera bila je kad se nije htio oduprijeti Mesiću i štititi hrvatski suverenost nego je pristao na Mesićev diktat i pristao sudjelovati u provedbi famoznog akcijskog plana. Dokaza za tu vele izdaju, za razliku od ovih šupljih priča gore, imate koliko hoćete.

VL
JM
jezero-matica
14:01 21.06.2014.

Sto ceka Partijsko,Udbasko,Spijunsko sudstvo s King Kongom(mesicem)koji je najveci vele-izdajnik u HR povjesti?!Racan i Partija koji su razoruizali Hrvatsku itd.

VL
TT
trnci.trnci
15:36 21.06.2014.

Sanaderu je dobro, te nije izdao sve one koji su ga slijepo slijedili i za javnost dogovorno mu okrenuli leđa. Nije baš Sanader dobrodušan. Zna ako progovori i prokaže svoje podobnike, podanike na čelu s Kosoricom, zna da bi još gore prošao. Ova kazna i suđenje su beznačajni. HDZ ide naprijed a u tome mu vladajući idu u susret. Ovo će biti kao i za svaku aferu dogovor i prepuštanje vlasti isključivo između dvije jače stranke. Crveni su pametno podijelili a još pametnije unutar obitelji. Zar nije zaštičeni bivši ravnatelj HZZO-a kao hdz-ovac zaštićen od sdp-e gdje mu je brat visokopozicionirana osoba. Čudo da ga nije premjer ufoteljio u HZZO za ravnatelja, jer bi se bratovljeva rabota nastavila.

VL
GU
guc
15:29 21.06.2014.

Ne tvrdim da je Sanader kriv ili pak nevin.Tvrdim samo da ga je najvisi sud Hrvatske/ustavni sud nije sud u procesnom smislu rijeci/proglasio krivim .I sad se polupismenjaci sa poluosnovnim obrazovanjem nalaze i pisu kako hrvatsko sudstvo ne valja i da oni znadu vise.Pa sto onda oni nijesu clanovi Vrhovnog suda.Pa u odluke drzavnih organa ,pogotovo sudstva treba vjerovati ili nam drzava ne treba.I zamislite nase novine objavljuju na veliko razgovor sa osudenikom,a tek 10 dana poslije navode samo neke djelove presude.A inace pustite vec jednom tog Tita na miru-bio pa prosao.I udbu ostavite nje nema vec preko 35 godina.Udbasi su bili placeni cinovnici drzave koja vise ne postoji i nema tko da ih plati.Dio njih je nastavio svoj spijunski posao raditi za ovu Hrvatsku-kao i svi drugi sluzbenici.Komunjara mozda jos ima jer komunizam je ideologija.Samo spomena radi 85 posto osnivaca HDZ-a su bili komunisti sa Dr Tudmanom na celu.Da komunisti ali i Hrvati i svaka im cast i slava.

VL
VC
Vreme.corke
13:46 21.06.2014.

Prema Kalmeti i Vidoševiću je taj još i pošten,skroman i cist lik

VL
SU
sumar
15:54 21.06.2014.

zašto već ne otvore goli otok samo za domaće turiste

VL
Avatar baracuda
baracuda
15:36 21.06.2014.

Zločinačka organizacija su Mesić, Gregorić, Todorić... i ta djeca bivših članova CK koji su izmasakrirali naš narod. A sad su izgubili mogučnost izvlačenja novaca iz INE i odmah sa Sanaderom na vješala. A što je sa Mesićem i njegovom veleizdajom i lopovlucima? Sve godinama stoji u ladicama. I sada sa tim dokumentima koje po pravilu nije niti smo imati, ucjenjuje druge.

VL
SO
Splitski.Optimist
12:45 21.06.2014.

Kao da je on jedini u njegovoj partiji.to im je tamo kao Dobar Dan

VL
KA
Kakma
20:12 21.06.2014.

Sve za novac,ako treba i drzavu izdati i prodati,a ti rajo tko vas friga.

VL
MX
Mister X
21:29 21.06.2014.

Ja pise netko brise

VL
MX
Mister X
21:19 21.06.2014.

kriv ne kriv dokaza nula.kao nekada za vjestice par svjedoka koji su prznali recimo da je Sanader krivac vrag sotona i evo pravda je zadovoljena...Jako zalosno/sramotno

VL
MX
Mister X
21:15 21.06.2014.

balkanski dokazi zato je Hag preuzeo sudenje generalima jel poznaju sistem balkanske pravde..

VL
MX
Mister X
21:04 21.06.2014.

5 bjednih jadnih toboz dokaza nece proci pred sudom van Balkanije ..Da se kladimo....

VL
MX
Mister X
21:26 21.06.2014.

Jaosiga malome gradjanu kad netko upre prstom u njega evo ti dokaza i zatvora.

VL
Avatar airbizz
airbizz
09:55 22.06.2014.

hoće li pravosuđe suditi samo nekim ratnim profiterima ili svima?nitko još nije postavio pitanje šverca nafte i lijekova za vrijeme domovinskog rata.bitno je da novine pišu što je severina danas pojela za doručak i što je ava karabatić izrekla u toaletu.novinari ili su izmanipulirani ili stvarno misle da su gore navedene zaista neophodne za jedno društvo.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.