Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKORO 2 GODINE OD PRESUDE

Vrhovni sud konačno sazvao sjednicu za Dolačkog

Željko Dolački
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 18:00

Dolačkom istražni zatvor ističe 19. lipnja 2021., pa je to možda razlog što su se na Vrhovnom sudu "požurili" organizirati javnu sjednicu

Tko čeka, taj i dočeka. Pa je tako i Željko Dolački, bivši načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, koji je nepravomoćno još u veljači 2019. osuđen na šest godina zatvora, dočekao da Vrhovni sud zakaže javnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o žalbama.

Iako je riječ i pritvorskom i uskočkom predmetu, što znači da je žuran po dvije osnove, sjednica je zakazana za 23. studenog 2020., iako je spis na Vrhovnom sudu od lipnja 2019. Inače Dolačkom istražni zatvor ističe 19. lipnja 2021., pa je to možda razlog što su se na Vrhovnom sudu "požurili" organizirati javnu sjednicu jer ne bi bilo baš zgodno da Dolačkom istražni zatvor istekne, a da još nema odluke o nepravomoćnoj presudi. Koju Vrhovni sud može potvrditi, preinačiti ili ukinuti. Ako se dogodi ovo posljednje, to će onda značiti novo suđenje pred istim ili izmijenjenim vijećem.

Uhićen je u travnju 2016., optužen u srpnju iste godine, suđenje mu je počelo u travnju 2017., a nepravomoćna presuda donesena je u veljači 2019. USKOK ga je teretio da je fingirao provalu u svoj ured kako bi prikrio da je iz sefa u njegovom uredu nestalo oko 600.000 kuna, 279.000 eura i dva kilograma zlata koji su zaplijenjeni u raznim obradama.

VIDEO Velika Gorica: Djelatnici USKOK-a jutros ušli u prostorije VG Vodoopskrbe i gradske uprave

Komentara 1

MA
majstorsmora
21:26 05.10.2020.

U odnosu na Kovacevica ovaj je druga liga...molit cu ne zamarajte nas sa sitnisem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije