Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko su najpopularniji političari u Hrvatskoj?

Ivan Vilibor Sinčić drugi je na listi popularnih. Pozitivan dojam ima 47 posto ispitanih, a čak 54 posto ispitanih ima negativnom mišljenje o premijeru Andreju Plenkoviću
25. kolovoza 2018. u 19:44 42 komentara 2961 prikaza
Crobarometar kolovoz
Foto: Nova TV
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i dalje uživa većinsku potporu među biračima kada je u pitanju njezin rad kao i rad njenog ureda. 

Istraživanje Crobarometar Dnevnika Nove TV kako je takvih birača 55 posto dok njih 38 posto ne odobrava rad Predsjednice. Nakon srpanjskoj skoka u potpori radu Predsjednice, birači se sad malo hlade i ta potpora pada.

Crobarometar kolovoz | Autor : Nova TV, RTL Foto: Nova TV, RTL

Njen ured je "školskom ocjenom" dobio ocjenu od 3,14, odnosno solidnu "trojku, dok su ostale dvije institucije jedva ostvarile ocjenu "dovoljan". Vlada je ocijenjena s , a Hrvatski sabor ocjenu 1,87.

Crobarometar kolovoz | Autor : Nova TV, RTL Foto: Nova TV, RTL

Što se tiče potpore kod glasača pojedinih političkih stranaka Predsjednica i dalje može računati na snažnu podršku iako ponešto manju u odnosu na srpanj

Većinsku potporu ima među biračima HDZ-a, točnije njih 88 posto, zatim na potporu 60 posto birača MOSTA i 58 posto potpore birača Živog zida, ali i 29 posto potpore birača SDP-a koji je u "slobodnom padu". 

Najpopularniji političari 

Najzanimljiviji dio istraživanja uvijek je ona o popularnosti političara

Crobarometar kolovoz
1 / 8
Crobarometar kolovoz

Predsjednica i dalje uživa najveću potporu među biračima kada je u pitanju dojam. Pozitivan dojam tako ima kod 68 posto birača, a negativan kod njih 27 posto.

Ivan Vilibor Sinčić drugi je na listi popularnih. Pozitivan dojam ima 47 posto ispitanih, a 39 posto je onih koji o njemu misle negativno. Božo Petrov i dalje je treći s 45 posto birača koji o njemu misle pozitivno i njih 43 posto koji o njemu misle negativno. Premijer Andrej Plenković većinski ostavlja negativan dojam, kod čak 54 posto ispitanih, a pozitivan kod 38 posto. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji se bori s buntom u svojoj stranci, ostavlja negativan dojam kod čak 55 posto ispitanih, a pozitivan dojam tek kod njih 25 posto.

Crobarometar kolovoz | Autor : Nova TV Foto: Nova TV

Najpopularniji političari kod četiri velike stranke

I kod glasača četiri najveće stranke rezultati popularnosti političara pokazuju zanimljive rezultate. Premijer Plenković u HDZ-u nije najpopularniji, te je više onih koji bi pozitivnije gledaju na Predsjednicu s 93 posto. Plenković je na drugom mjestu s 85 posto, a "broncu" je uzeo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa 61 posto

Ni kod SDP-a predsjednik stranke nije najpopularniji. Anka Mrak Taritaš s potporom od 60 posto je na prvom mjestu, Davor Bernardić ima potporu od 56 posto i na trećem mjestu je predsjednik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić koji ima potporu od 49 posto.

Crobarometar kolovoz | Autor : Nova TV, RTL Foto: Nova TV, RTL

Sinčić je najpopularniji i kod glasača svoje stranke. Ima potporu od čak 89 posto, Predsjednica je na drugom mjestu sa 67 posto, tek jedan više od trećeg Bože Petrova. 

Božo Petrov zato je najpopularnij kod glasača svog MOST-a s 86 posto potpore, druga je Grabar Kitarović sa 71 posto, a treći je kao i kod HDZ-a, Milan Bandić s 51 posto potpore. 

Crobarometar kolovoz | Autor : Nova TV, RTL Foto: Nova TV, RTL

Istraživanje je provela agencija Ipsos od 1. do 20. u mjesecu na uzorku od 982 osoba. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3 %, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

 

 

 

 

 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • ibiza:

  ma Kolindi mogu samo da se neklone i nista vise ,neka pati koga smeta sta je pravi "domoljub" ......

 • Avatar Chupacabra
  Chupacabra:

  Bruna Esih.... No1......

 • karlodrago:

  Koja budla daje Sinčiću potporu.