Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost od poplava

Od debelih minusa do velike promjene: Ovakvo vrijeme nas očekuje idući tjedan

Delnice: Hrvatska vojska pomaže u čišćenju snijega
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
04.03.2018.
u 13:14

Zbog topljenja snijega i kiše koja će padati očekuju se poplave pa su pripreme za obranu već počele

Nakon temperature koje su se spuštale i 20 stupnjeva ispod ništice, u tjednu koji nam dolazi očekuje nas potpuno drugačije vrijeme.

Živa na termometru penjat će se tako i do 15 stupnjeva Celzijevih, koliko se najavljuje za kraj tjedna u većini zemlje.

Dok je još danas i sutra moguć snijeg u središnjem i gorskom dijelu Hrvatske, u Slavoniji kao i na Jadranu očekuje se kiša.

Sutra će prevladavati oblačno uz mjestimičnu oborinu, češću na Jadranu i područjima uz Jadran. Kiša će padati na Jadranu, u gorskim područjima i snijeg, a osobito u Lici moguća je i kiša koja se smrzava na hladnoj podlozi. U unutrašnjosti mjestimice magla. Poslijepodne i prema kraju dana snijeg i kiša koja se smrzava proširit će se na veći dio zemlje. Na krajnjem istoku do kraja dana uglavnom bez oborine.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom će biti od -5 do -1, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu od 9 do 15 °C.

Foto: Screenshot/reuters

Temperature će se početi penjati već u utorak dok bi do kraja tjedna, odnosno subote u Slavoniji mogle doseći čak 18 stupnjeva Celzijevih.

Na zagrebačkom području mjerit će se i 15 stupnjeva Celzijevih, a za koji stupanj niže će biti temperature u Dalmaciji i Primorju.

U većini zemlje očekuje se i kiša koja će, uz topljenje snijega, povećati vodostaje pa su već počele pripreme za obranu od poplava.

Jučer su tako na području karlovačkih naselja Logorište, Mostanje i Mala Švarča postavljene box barijere koje će braniti naselja od visokih vodostaja rijeka Mrežnice i Korane.

Delnice: Hrvatska vojska pomaže u čišćenju snijega
1/15

 

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
14:11 04.03.2018.

Postavljaju "box barijere" ??? Ne bi znal na kojem je to jeziku al ak se ne varam mislili ste napisat "kockaste prepreke"...il obične mrežaste okvire kaj se puniju šodrom i pijeskom...il pregrade...il.... ?!

NO
nogogaz
15:08 04.03.2018.

ocistite snijeg i led oko šahtova meterone kanalizacije i oko svih odvoda.

RO
robertbruckner
14:18 04.03.2018.

Kaj ima vojska sa ciscenjem snijega kaj????? Ja to jos nigdje nisam vidio vani da vojska cisti snijeg za vucibatine i ljencuge, nek crknu ako nece cistit, cast starcima koji nemogu njima treba alji komuniszima mladim i onim z studenskog foruma i setacima cucki koji biraju studenski forum? Zakaj???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije