Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Dolazi pakleno ljeto, pogledajte što kažu meteorolozi

ljetne vrućine
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
05.07.2017.
u 12:02

Očekuju nas velike vrućine, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom!

Sljedećih ćemo dana imati pravo ljetno vrijeme, a meteorolozi su poslali upozorenje zbog velikih vrućina.

Očekuje nas pretežno sunčano i vruće vrijeme, a od četvrtka sve veća vjerojatnost toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, prenosi HRT.

Najviša temperatura zraka ponegdje bi mogla biti i viša od 35 °C.

ljetne vrućine
1/13

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, a bit će i vrlo toplo, mjestimice i vruće, uz najvišu temperaturu zraka od 29 do 31 °C. Vjetar će većinom biti slab a jutarnja temperatura od 13 do 15 °C.

U središnjoj Hrvatskoj slično – većinom sunčano i vruće. Sredinom dana i poslijepodne mjestimice će biti umjerenog razvoja oblaka. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka oko 14 C, a poslijepodnevna od 30 do 32 °C.

ljetne vrućine
1/3

Pretežno sunčano bit će i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. No u gorju, uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice može biti kratkotrajnih pljuskova. Temperatura zraka ujutro će biti najniža u Gorskom kotaru i Lici, između 10 i 13 °C, u unutrašnjosti Istre i uz more 18 do 21 °C, a poslijepodne najviša u gorju od 27 do 29, na moru i u unutrašnjosti Istre između 30 i 32 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano i vruće, uz najvišu temperaturu od 30 do 33 °C. Vjetar uglavnom slab zapadni i jugozapadni, prema otvorenome sjeverozapadni. More malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C.

I na jugu Hrvatske slično, uz uglavnom slab vjetar, ujutro burin, danju zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

ljetne vrućine
1/10

Idućih dana u unutrašnjosti bit će djelomice ili pretežno sunčano i postupno sve toplije pa bi temperatura zraka potkraj tjedna ponegdje mogla biti viša i od 35 °C. Kiše, često u obliku pljuskova koju može pratiti i grmljavina, vjerojatno će biti u četvrtak i petak te u ponedjeljak, i to uglavnom u gorskim krajevima.

Na Jadranu sljedećih dana pretežno sunčano i vruće. Na sjevernom dijelu prema kraju tjedna ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak, a u nedjelju i ponedjeljak jugo.

Komentara 7

KA
kažemja
12:06 05.07.2017.

Zar stvarno treba upozoravati na vrućine usred srpnja?

JO
JOBAH
12:57 05.07.2017.

kažemja, nije stvar u vrućinama nego u tom što ima nenormalno puno vrelih dana i noći, što prije nije bio slučaj; niti je sunce tako jako palilo i žarilo

SI
siskic
23:22 05.07.2017.

meni ovi novinsri nisu baš svoji...ljeto je pobogu...mora biti vruće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije