Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrdoljak: Potpora Milanoviću je moj osobni stav

Smatram da je dobro da svatko ima svoj stav i ne mora se završiti onako kako ja mislim da je najbolje. Ne bi bilo dobro da imamo jednoumlje u stranci, istaknuo je Vrdoljak
02. ožujka 2019. u 13:50 12 komentara 106 prikaza
Ivan Vrdoljak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak ponovio je novinarima u subotu u Osijeku kako je njegova potpora Zoranu Milanoviću za predsjedničku kandidaturu njegov osobni stav jer je s Milanovićem "surađivao i zna njegove i pozitivne i negativne karakteristike”, a misli da alternativa za Hrvatsku nisu Ivan Pernar, Nikola Grmoja i Davor Bernardić .

Ivan Vrdoljak NENADANA POTPORA HNS: Milanović je i naš izbor za predsjednika

"Neosporno je da bih volio vidjeti da politiku u Hrvatskoj vode, ma koliko se mi s njima slagali ili ne slagali u pojedinim trenucima, Andrej Plenković i Zoran Milanović. Jer što je alternativa, Ivan Pernar, Nikola Grmoja i Davor Bernardić? Mislim da to nije alternativa za Hrvatsku", rekao je Vrdoljak prije početka izvještajne skupštine osječke Podružnice HNS-a..

Istaknuo je kako nije dobro da u stranci imaju jednoumlje.

"U HNS-u imamo neobičnu pojavu da kad predsjednik kaže osobni stav, nerijetko se dogodi da Predsjedništvo, članstvo i Središnji odbor drugačije misle. Smatram da je dobro da svatko ima svoj stav i ne mora se završiti onako kako ja mislim da je najbolje. Ne bi bilo dobro da imamo jednoumlje u stranci", istaknuo je Vrdoljak.

Milorad Batinić HNS Batinić: Potpora Milanoviću je Vrdoljakovo osobno mišljenje, HNS o tome nije razgovarao

Najavio je da će stranka nakon izbora za EU parlament odlučiti kome će dati potporu na predsjedničkim izborima. 

"O tome kome ćemo dati potporu odlučivat ćemo nakon izbora za EU parlament na koje smo sada fokusirani”, rekao je Vrdoljak.

 Na pitanje novinara o financijskoj situaciji u stranci, s obzirom na to da su HDZ i SDP objavili da su „u plusu”, Vrdoljak je odgovorio da je u HNS „u plusu”, ali da je to „ logično jer nije bilo izbora pa samim time ni dodatnih troškova za stranku”.

Saborski zastupnik HNS-a i kandidat stranke na izborima za parlament Europske unije Stjepan Čuraj rekao je da će se u kampanji zalagati da europski standardi dođu u Hrvatsku.

Ivan Vrdoljak Ivan Vrdoljak 'Nemam ništa protiv da se podrži Milanovića za predsjednika. Trebaju nam takvi ljudi'

"Hrvatska je ušla u EU ali na žalost EU, odnosno njezini standardi, nisu ušli u Hrvatsku. Pri tome mislim na europsku minimalnu plaću, na europsku prosječnu plaću, europska socijalna davanja, europske mirovine i naravno kvalitetu života i proizvoda koji i u Hrvatskoj trebaju biti jednaki kao u EU, jer EU mora biti jednaka za sve njezine građane”, istaknuo je Čuraj.

Predsjednica osječkog HNS-a Žana Gamoš ocijenila je prošlu godinu iznimno uspješnom za tu podružnicu, te rekla da je vrhunac uspjeha bio u prosincu kada su postigli odlične rezultate na izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

"Dobili smo 17 posto glasova i pokazali da smo u Osijeku druga po snazi politička opcija, a bilježimo i konstantno povećanje broja članova.  U zadnjih godinu dana pridružila u nam se 163 nova člana, te smo u Osijeku osnovali i dva nova ogranka, ogranak Brijest i ogranak Lijeva obala”, rekla je Gamoš.

Video: Miro Bulj u Saboru pustio Ustani bane

 

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • ------------------------------:

    desnico uci demokratsku kulturu -inace ces zavrsiti u kradstvu i jadnistvu sadasnjih i bivsih zala po hrvatsku . ljevicu ne spominjem jer pod tim imenom je cisto kradstvo i jadnistvo ,nista pozitivnoga za hrvatsku .

  • Stjepan2103:

    Kako se zove onaj koji je dobar sa svima? beskičmenjak

  • busbus59:

    Budala! Kratko i jasno!