Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS

Batinić: Potpora Milanoviću je Vrdoljakovo osobno mišljenje, HNS o tome nije razgovarao

Milorad Batinić
Foto: HNS
1/2
01.03.2019.
u 13:40

HNS-ov Milorad Batinić kaže da njegova stranka još nije odlučila o tome koga će podržati kao kandidata za predsjednika države, te da je potpora koju je Ivan Vrdoljak dao Zoranu Milanoviću samo njegov osobni stav

HNS-ov Milorad Batinić kaže da njegova stranka još nije odlučila o tome koga će podržati kao kandidata za predsjednika države, te da je potpora koju je Ivan Vrdoljak dao Zoranu Milanoviću samo njegov osobni stav.

- To je Vrdoljakovo mišljenje, rekao je da u stranci nismo još razgovarali o tome. I nismo, fokusirano smo na europske izbore, pa je teško govoriti koga bi mi kao stranka mogli podržati. velim, to će biti tema nakon europskih izbora. Kao što sam rekao, nismo razgovarali o tome, a kao uvijek, svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoj stav. Teško je u ovom trenutku govoriti koji je moj stav jer još nema službenih kandidata, trenutno oni koji su se pozicionirali kroz medijski prostor da su potencijalni kandidati, tu ne bi bilo nikoga koga bi mogao osobno podržati, ali svakako u stranci ćemo razgovarati o tome – kazao je Batinić.

Na pitanje znači li da misli da Milanović ne bi bio dobar predsjednik, ponavlja da trenutno nikoga ne bi mogao zaokružiti, a isti odgovor daje i na pitanje o Kolindi Grabar Kitarović. S novinarima u Saboru osvrnuo se i na druge teme, pa je tako komentirao i podatak da prema anketama HNS ne osvaja ni jedan mandat u Europskom parlamentu.

- Ankete nikada, pa ni ovaj puta nisu bile sklone HNS-u, mi smo krenuli u pretkampanju i uvjeren sam da ćemo s 40 tisuća članova dobiti mandat – optimističan je Batinić. S obzirom na to da je Sabor, odnosno predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvijestio Ustavni sud da nije u zadanom roku od dvije godine donio novi zakon o pobačaju, Batinić je ustvrdio kako je, s obzirom na tenzije koje ta tema otvara, možda i bolje ne žuriti.

- Vlada vjerojatno ima argumente zašto kasni, a vidimo i u medijima, javnoj proceduri i raspravi ima određenih dilema i dvojbi, mislim da ne treba žuriti nego donijeti kvalitetan i dobar zakon – pojasnio je.
Dotakao se i rasprava o tome treba li ministrica Nada Murganić podnijeti ostavku zbog obiteljskog nasilja na Pagu.

- U hrvatskom društvu smo skloni pozivati da je netko odgovoran, iako on indirektno, pa ni direktno nema nikakve veze s time. Ministrica nije odgovorna za ovo što se desilo, a jesu li određene službe u određenim centrima, vjerujem da će ministrica sigurno sama pokrenuti određene procedure da se to istraži. Direktno ne mogu kazati da je bilo kakva odgovornost na ministrici, a je li bilo odgovornosti službi, svakako će se utvrditi, a ako se ocijeni da je bilo direktne odgovornosti ministrice ili ministarstva, o tome ćemo svakako raspravljati – zaključio je.

>>Ivan Vrdoljak

Komentara 7

HR
Hrvatinic
14:29 01.03.2019.

batinicu vi pricate o hns toj tvorbi neokomunista i jugoslavena kao o covjeku zivom bicu....hns o tome nije razgovarao....koja bedastoca. vi imate vise ukucana nego dobijete glasova na izborima....

OK
okvals54
15:51 01.03.2019.

Koja bi to potpora bila0,5%.

DL
dr Luigi
16:00 02.03.2019.

Što si oni umišljaju da su nekakav značajan faktor za podrušku,stvarno smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije