Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Vrdoljak: Očekivao sam od Grabar-Kitarović da bude predsjednica svih građana

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.06.2018.
u 16:11

Predsjednik HNS-a rekao je da ga ne čudi referendumska inicijativa Željke Markić za održavanje referenduma o promjeni izbornog sustava jer od nje nije niti očekivao proeuropsku, naprednu i otvorenu inicijativu, ali da je očekivao od predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da je predsjednica svih hrvatskih građana, uključujući i manjina i da ne nasjeda na podvale populizma.

"Razgovarali smo o stavu većine oko referendumskih inicijativa. Reći ću svoj stav i HNS-a da nas uopće ne čudi Željka Markić i Živi zid (koji su potpisali inicijativu). Od njih stvarno nisam očekivao niti proeuropsku niti naprednu, otvorenu inicijativu ili Hrvatsku, ali sam očekivao od predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da je predsjednica svih hrvatskih građana, uključujući i manjina i da ne nasjeda na ove podvale populizma", kazao je Vrdoljak nakon sastanka HDZ-a s koalicijskim partnerima.

"Bože moj, netko napravi grešku, ali ne treba se na to trajno uhvatiti", dodao je.

Ocijenio je da su hvatanje potpisa na pravima manjina "kao da su najveći danas u problem u Hrvatskoj", najniže moguće strasti.

"Kao da se nitko ne pita kako će završiti naša hrvatska manjina u Mađarskoj ili Srbiji, što će biti odgovor. Kao da se nitko ne pita kako povećati plaće, zaposlenost i investicije, već odjedanput pokreti koji toliko žele ući u Sabor i zastupati narod i onda koristiti sve benefite takvog javnog nastupa, skreću pažnju da su najveći problem u Hrvatskoj dosegnuta prava nacionalnih manjina", kazao je Vrdoljak.

Na pitanje očekuje li da se predsjednica od toga distancira, kazao je da ne očekuje ništa.

Rekao je da na sastanku nije bilo puno detalja oko Agrokora "jer ne zna niti premijer svaki detalj". Veseli ga, kaže, najava da će nagodba doći u zadanim okvirima, a to, tvrdi Vrdoljak, znači da smo unatoč svim problemima tijekom procesa došli do rezultata na zadovoljstvo zaposlenih unutar sustava, ali i dobavljača.

"Netko je trebao platiti političku cijenu političke stabilnosti za vrijeme tog procesa", dodao je. 

Nije mu, kaže, sporno što se premijer sastaje s ključnim vjerovnicima Agrokora.

"Treba dobiti informaciju, postaviti pitanje ako se dogodi nagodba, što oni planiraju s kompanijom kasnije, kakav razvoj, investicije, zaposlenost. Mislim da to treba zanimati premijera i da treba skupiti informacije. To je dobro", ocijenio je predsjednik HNS-a.

1/10

 

Ključne riječi

Komentara 46

KR
kruti217
17:15 05.06.2018.

mi stalno očekujemo tebe u REMETINCU aki nažalist ništa se ne dogadja, pitam se zašto!!!!

DO
dom7
16:48 05.06.2018.

Da je pravde stranka Hns i ti "razdjelnik"koja je dobila ispod 3% nebi se u normalnoj drzavi ni spominjala

Avatar Retardo
Retardo
16:33 05.06.2018.

A mi smo očekivali da kriminalci budu u zatvoru, a nikad nismo imali više kriminalaca na vlasti nego danas. Kompletna vlada je kriminalna organizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije