Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priča povratnika

Vratio se iz Njemačke i otvorio restoran: 'Najlakše je otići, treba ostati i boriti se!'

Foto: Getty Images
30.04.2019.
u 20:30

Mladi ugostitelj i njegov prijatelj sami su osmislili i uredili prostor u kući sagrađenoj davne 1914., a danas su na istom mjestu zaposlili tri radnika u kuhinji i jednog konobara

Sve češće čujemo dobre vijesti o povratnicima u opustošenu Slavoniju. Jedan od njih je i Igor Zečević (28) iz Županje koji je prije tjedan dana ostvario svoj sam te je s prijateljem otvorio originalni bistro Old House 1914, koji je pravo osvježenje u županjskoj ugostiteljskoj ponudi.

Igor je prije pet godina kao i mnogi sugrađani otišao raditi u Njemačku kao konobar. Radio je 'od jutra do sutra', ali je cijelo vrijeme imao jasnu misiju - uštediti kapital za otvaranje restorana u središtu rodnog grada.

Na koncu je i uspio. 

- Rekao bih da je ovo zapravo jedan mali lunch bar koji nudi jednostavna i malo drugačija jela. Više smo se orijentirali na doručak, burgere, tjestenine, wokove, salate… Imamo velik izbor kvalitetnih vina i džinova. Nemamo dostavu jer želimo da nam gosti više dolaze u lokal – rekao je Igor za Glas Slavonije.

Mladi ugostitelj i njegov prijatelj sami su osmislili i uredili prostor u kući sagrađenoj davne 1914., a danas su na istom mjestu zaposlili tri radnika u kuhinji i jednog konobara.

- Željeli smo u ovaj prostor unijeti dušu, omogućiti našim sugrađanima, i mladima i starijima, da se opuste, uživaju u ukusnim i kvalitetnim jelima i pićima. Vikendima ćemo organizirati svirke jer želimo u našem gradu ponuditi nešto novo, nešto drugačije i ležernije – kažu Igor i Luka koji su svojom su kreativnošću i idejama oduševili posjetitelje.

- Najlakše je pokupiti stvari i otići! Treba ostati, potruditi se i boriti za bolju budućnost. Moramo vjerovati u bolje sutra - poručuje Igor.

>> Pogledajte video: Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Ključne riječi

Komentara 14

DI
dirižabl
21:09 30.04.2019.

Dobro došao natrag

Avatar Darijus
Darijus
05:31 01.05.2019.

" Najlakše je pokupiti stvari i otići! Treba ostati, potruditi se i boriti za bolju budućnost. Moramo vjerovati u bolje sutra"................................Ma daaaaa! Pa zasto onda pri 6 ili koliko vec godina i sam nije ostao i borio se nego je otisao?

Avatar moravica
moravica
11:58 01.05.2019.

bravo..i ne osvrci se na hejtere...samo napred slavonac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije