Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO NE REAGIRA

Vrane stvaraju probleme Đurđevčanima: Raznose smeće, zatrpavaju kuće svojim izmetom

Foto: Kolaž/Pixsell
1/4
29.04.2021.
u 09:36

U samo dvije ulice u kvartu Ledine napravile su 300-tinjak gnijezda

U kvartu Ledine u Đurđevcu, mještani se godinama bore s vranama kojih, kako govore, svake godine ima sve više. Gradsko vijeće odobrilo je i odstrel u samom naselju, no to nikada nije zaživjelo jer su se pobunili ljubitelji životinja. 

-  Fasada nam je puna fleka od izmeta vrana. Redovito izmet završava i na balkonima koje moramo prati i po nekoliko puta tjedno. Najgore je u predvečerje kad se sve vrane sjate tu uz svoja gnijezda i oblijeću naša imanja, ispričala je Anđelka Šostarec za Podravski.hr koja je samo na jednom stablu u parku nasuprot svoje kuće nabrojala 74 gnijezda.

Kako govori, sve ih je više, a samo u dvije ulice u kvartu Ledine napravile su 300-tinjak gnijezda. Stalno raznose smeće kada su u potrazi za hranom, stvaraju veliku buku, a sadnja povrća u vrtovima više zbog njih nikako nije isplativa. 

- Baš me zanima kako bi reagirali ti ljubitelji životinja kad bi tolike vrane letjele iznad njihovih kuća i stalno im pravile štete na fasadama i u vrtovima, govori Anđelka. 

Mještanka govori kako bi jedino konkretno rješenje ovom problemu bilo orezivanje kopletnih krošnji pa se vrane ne bi toliko masovno doseljavale u ovaj kvart. 

- Vrane su postale naša prava noćna mora. Osim što nam rade štetu, zbog njih ne možemo ni mirno spavati jer već u cik zore stvaraju buku koja nam nikako ne da mira, govori ogorčena stanovnica Đurđevca. 

 

VIDEO: Split je idealan grad za umirovljenike, prema poznatom američkom magazinu.


 
Ključne riječi

Komentara 4

ID
Ideal
21:53 01.05.2021.

Ista prica i u Zagrebu. Da se referiram na prvi komentar..odredeni kontejneri su napravljeni sa otvorom ili kad je pretpan, poklopac naravno nije do kraja. One se tu laku uvuku i razbacuju smece trazeci hranu. Jos veci problem su naravno koševi za smece. Osim sto su odvratane, i agresivne su kako i prema manjim pticama tako i prema ljudima. Odstrel i/ili uvodenje prirodnog neprijatelja!

RI
rimac444
16:20 29.04.2021.

Vrane ubijaju manje ptice i uništavaju njihova gnijezda, zato imamo znatno manje malih ptica koje zu znatno korisnije za uništavanje insekata. Zelenima treba svakom pod prozor staviti 10 vrana

HR
hrvat123
09:49 29.04.2021.

stavite umjetne zmije po drvecima i nece biti ni jedne vrane ili bilo koje drige ptice - ali te gumene zmije moraju biti ipak napravljene da izgledaju ko prave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije