Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA PRAVILNIKA
Povratak na članak

Vraća se topli obrok, dnevnica 
200 kuna, a tvrtke će djeci radnika moći plaćati punu cijenu vrtića

Ministar financija promijenio pravilnik o porezu na dohodak kojim se može udvostručiti neoporezivi iznos naknade koju tvrtke mogu isplatiti radnicima

Komentari 128

PR
Princeza
22:22 30.08.2019.

Marić najbolji ministar. ❤️❤️👍

VL
Avatar Urbani
Urbani
03:12 31.08.2019.

Da smo imakli ovu vladu umjesto Milanoviceve koja nas je odvela u bankrot , danas bi u Hrvatskoj minimalac bio iznad 1000€, i opet najvise galame njegovi! Psi laju karavane prolaze, naprijed Hrvatska!

VL
PR
prajdali100
22:51 30.08.2019.

Tooo Mariću ! 😉

VL
DU
Deleted user
17:11 31.08.2019.

Kad je sdp uvodio nove i povećavao postojeće onda ste šutjeli a sad kad se smanjuju opet ne valja? - treba samo povećavati poreze i onda će drugovi iz sdp biti zadovoljni i neće lajati

VL
BE
Berbor
22:30 30.08.2019.

Maricu dizi place svake godine 10% dok ne stignemo EU i ukini Ovrhe.

VL
DR
Drmiha
14:10 31.08.2019.

Čitajući komentare, čovjek lako zaključi da su skoro pa svi isti, samo napisani u drugom obliku, tj. svi se svode odprilike na to da su ili uhljebi krivi ili da vlada( nebitno koja) nije sposobna i da se ti isti trebaju sramiti. A mene zanima sad ovo. Ako smo zadnji u EU, po svim pokazateljima, što je jako upitno, dali bi se mi onda trebali sami sebe sramiti, što se dižu krediti i kupuju automobili kao u najbogatijim zemljama? Dali smo možda i mi krivi što nam odlaze doktori, medicinske sestre, pa i učitelji, jer se osjećaju ako ništa drugo pored svih drugi problema koje imaju prozvanima da su uhljebi? A jako interesantno da su nam kafići i tarase od kada se otvore pa dok se ne zatvore pune kao nigdje u EU i niko se ne sjeti da kaže. Haloo! dosta toga ljenčarenja i negodovanja kako u državi niš ne valja, dižite to dupe i radite nešto. Ja znam samo da nije lako, i uopće mi nije nakana braniti vladajuće, ali želim da kažem da svi oni iz moga okruženja koji imaju volju za životom lijepo žive. A za to postoji samo jedna formula, a to je treba zasukati rukave i raditi, a ne čekati da padne sa neba.

VL
ST
stefj
23:08 30.08.2019.

Svako oslobođenje od poreza mora se pozdraviti. No, svi znamo da to nije niti približno dovoljno da se dignemo s dna EU-a... Bez reforme državnog i javnog sektora, bez reforme mirovinskog, bez ukidanja raznih paradržavnih organizacija i parafiskalnih nameta, ništa ne pomaže... Da bi se išta promijenilo, treba drastično pasti udio poreza u BDP-u, države u tržištu i društvu. Treba privući visokoprofitne grane industrije, jer su niskoprofitne u ovakvim društvima neodržive... Cijela EU ima problema s novim tehnologijama, otvaranjem i stvaranjem novih tržišta, tehnološkim probojima i sl. Sve novo dolazi iz Amerike ili Azije. I sad smo mi zadnji u toj i takvoj EU, a trebali bismo nekoga privući... EU se umjetno izvlači dodatnom birokratizacijom i normizacijom, što poslovanje čini još skupljim i nekonkurentnijim. Hrvatska to isto radi (eračuni, fiskalizacija 1, 2, razni certifikati, GDPR, ZNR, CO2, itd), no Hrvatska tu ima jako malo prostora, jer država s parafiskalnim čini već čini 80% svega...

VL
DS
dado_sk
05:43 31.08.2019.

Podrška Vladi i ministru Mariću. Svako rasterećenje i smanjivanje nameta je dobro došlo.

VL
GO
Gogicroata
15:43 31.08.2019.

Sve je to super ali mene zanima kada će Marić na to natjerati i privatnike? Ja radim kao vozač a prijavljeni sam kao pomoćni radnik. Božićnicu mi se isplati pa se zove da se vrati odmah(legalno se pere lova), regres i uskrsnica ne postoje. Godišnji mi nije plaćen već ako ga koristim u manji mi i osnovicu. Pa dokle više davati njima a otimati radnicima. I mi imamo obitelji koje traže jesti, stan itd... DO KADA???

VL
LI
Linomedo
23:23 30.08.2019.

Čini mi se da je Marić jedini sposoban ministar koji stvarno nešto pokušava napraviti i trudi se.

VL
NI
Nikost
18:21 31.08.2019.

Ja ne vjerujem da će ovo zaustavit iseljavanje. Trebaju mam više plaće gospodo kradezejci. Dosad ste krali ,nama niste dali. Ajte malo okrenite ploču prije nego nam država opustoši..

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
23:06 30.08.2019.

Hoće li se vratiti i radnička odmarališta?

VL
DA
DavorD
00:26 31.08.2019.

Odlično,samo tako nastavite,ali još mnogo toga morate učiniti da bi se vratio u lijepu našu Hrvatsku,a tako se želim vratiti...

VL
ŹI
ŹIVAC
08:03 31.08.2019.

Pod pritiskom poslodavaca omogućuje još veće muljanje (isplate za koješta što je oslobođeno poreza) a običnom puku velika porezna davanja! Znači poslodavac kad plati vrtić je bez poreza a ja kao građanin kad sam plaćam vrtić je s porezom!!!! U isto vrijeme poslodavci sve stavljaju na minimalac, da bi davanja bila manja, isplaćuju ispod stola, da davanja budu nikakava, ne prijavljuju regularno radnike, zakidajući mirovinski i zdravstveni sustav i njihova primanja kada su na bolovanju i kada odu u mirovinu (male mirovine!)...pa ih (poslodavce) se opet nagrađuje s isplatama bez davanja! A izgled je sve to za narod...plaćeni obrok, prijevoz, vrtići, regres... Za doktore i medicinske sestre, profesore, policiju, vojnike....onda nema novaca! Bravo!

VL
JA
JanezIQ45
17:25 31.08.2019.

Ovu jadnu karikaturalnu verzije drzave od pocetka vode imbecili i retardosi jer bi inace znali da sve ove povlastice koriste samo poslodavcima! Uzmi. O kao primjer Bozicnice..poslodavci stvarno isplacuju Bozicnice ALI taji sti iznos radnici moraju podici s racuna ii vratiti poslodavcu. Znam lika vlasnika restorana koji je na taj. nacin stavio u dzep 90 000kn.To je realnost a ne blebetanje ubogog Marica!

VL
VE
vecernji55
19:14 31.08.2019.

Bojim se da poslodavci nece iskoristiti ovu mogucnost. Oni na to gledaju kao trošak. Čast izuzetcima.

VL
NV
novo vriijeme
17:38 31.08.2019.

Može ali i ne mora i kao što je regres ostao 1200 kuna radniku a mogao je i jeste 7500 Maricu tako će isto i sve ovo sto može a ne mora ostati privilegija političara i šefova.

VL
DU
Deleted user
18:58 31.08.2019.

dobro izgleda ali kako ce se odraziti na place radnika(ne samo vladinih sluzbenika) to cemo jos vidjeti, mislim da ni do sad vlada nije zabranjivala povisice placa radnicima sto je isto tako dozvoljeno otpisati od poreza kao trosak ali nije se bas desavalo

VL
DU
Deleted user
19:41 31.08.2019.

Nagradno pitanje koja tvrtka placa crtice za djecu svojih zaposlenih

VL
ŽA
žalosnababanarikača
18:11 31.08.2019.

Sindikati trgovine, graditeljstva, metalaca, vozača...,evo prilike da se borite da za onog najmizernije plaćenog radnika kod privatnika ili u privatiziranim (uzurpiranim i opljačkanim) firmama koje se na sve moguće načine bore da otmu od one mizeriju od plaće. U ovojj državi ostaju samo oni koje su godine pregazile ili bolesti načele. Ako ova Vlada ima imalo senzibiliteta prema realnom sektoru, onima koji stvaraju materijalnu vrijednost,onda mora pod hitno zaustaviti odlazak mladih radnika. Svaki oglas za posao u EU nudi plačeni topli obrok. Zato ministre Mariću, pazi da se radnički prazni želudac ne nađe u predizbornoj kampanji.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.