Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srima

Vozio u vrijeme zabrane i uvjetne presude, policija mu uzela auto i uhitila ga

policija
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
09.07.2020.
u 10:34

55-godišnji vozač je, uz Optužni prijedlog, priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, kada je Sudu predložena kazna zatvora od 60 dana i zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 24 mjeseca i oduzimanje osobnog automobila.

U srijedu oko 10.15 sati u mjestu Srima prilikom redovne kontrole prometa, po policijskim službenicima Postaje prometne policije Šibenik, je zaustavljeno osobno vozilo Hyundai, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je, u vrijeme mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravljao 55-godišnji vozač. 

- Tijekom postupanja vozač je na mjestu zaticanja uhićen, a nakon što je utvrđeno da je zatečeni vozač već ranije pravomoćno osuđivan za ovaj prekršaj, kada mu je zadnji put izrečena kazna zatvora od 60 dana na rok kušnje od godine dana, odnosno do 6. prosinca ove godine, privremeno mu je oduzet osobni automobil kojim je upravljao.  

Temeljem utvrđenog 55-godišnji vozač je, uz Optužni prijedlog, priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, kada je Sudu predložena kazna zatvora od 60 dana i zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 24 mjeseca i oduzimanje osobnog automobila, o čemu će Sud odlučiti u roku od 15 dana, odnosno do isteka roka mjere zadržavanja određene od strane Suda - istakli su iz šibenske policije te dodali:

- Obzirom da je u sklopu zaštitne mjere, na našem području prvi put vozaču privremeno, do odluke Suda, oduzet osobni automobil, pozivamo vas da putem svojih medija o ovom događaju upoznate vozače, i ujedno ih upozorite da ne upravljaju vozilima u vrijeme izrečene im zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, jer osim dovođenja u opasnost sebe i drugih sudionika u prometu, može im se, po odluci suda, i oduzeti osobni automobil.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije