Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotova akcija

Vozili su se za samo 9 eura, a sada im stiže šok: Od 1. rujna prijete poskupljenja

Vlak u njemačkoj
Reuters
18.08.2022.
u 14:44

U rujnu i listopadu povjerenstva prometnih udruga  raspravljat će o budućoj tarifi. Visoke cijene električne energije i dizela predstavljaju teret za mnoge prijevozničke tvrtke i vjerojatno će utjecati na cijene karata

Tri mjeseca je trajala akcija od 9 eura za vožnju autobusima i vlakovima, no čini se da će putnici u Njemačkoj od rujna opet morati plaćati uobičajene tarife za javni prijevoz, a najavljuju se čak i poskupljenja. 

Putnici će kartu od 9 eura posljednji put moći iskoristiti još u kolovozu u lokalnom prijevozu diljem Njemačke. Tada kampanja koju financira savezna vlada završava nakon tri mjeseca trebala je rasteretiti putnike visokih cijena energije i potaknuti ih na prelazak s automobila na javni prijevoz.

No pokazalo se da nije polučila sve željene efekte pa ju neće produljivati. U rujnu i listopadu povjerenstva prometnih udruga  raspravljat će o budućoj tarifi. Visoke cijene električne energije i dizela predstavljaju teret za mnoge prijevozničke tvrtke i vjerojatno će utjecati na cijene karata u mnogim slučajevima, Piše Fenix-magazin.de.

“Ponude jeftinih karata odličan su način da se putnici dovedu do javnog prijevoza”, rekli su iz münchenskog prometnog udruženja. Ali samo dobra ponuda može biti dugoročno uvjerljiva. “S kartom od 9 eura ponovno smo dosegli potražnju prije korone brzo kao što nitko nije očekivao”, primijetio je Knut Ringat, direktor Rhein-Main-Verkehrsverbunda. “Ali karta od 9 eura također je pokazala da je potrebno više tračnica i dodatnih vozila kako bi više ljudi moglo koristiti lokalni javni prijevoz.”

Video: Stiže promjena vremena, padat će žuta kiša

 

Komentara 3

BR
brodludjaka
19:41 18.08.2022.

Pametni Putin unisti svoje glavne neinteligentne neprijatelje.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
15:20 18.08.2022.

Ovo je Zapad: njemački bordel nudi posao ukrajinskim izbjeglicama! (FOTO) Fašistički Zapad u punom sjaju. Tako se najkraće može opisati licemjerna namjera Nijemaca da "pomognu" izbjeglicama iz Ukrajine. Javni dom iz Njemačke objavio je najavu da će rado zaposliti svee zainteresirane Ukrajinke koje su pobjegle od rata u svojoj zemlji.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
15:08 18.08.2022.

Uskoro neće biti potrbne karte od 9€ kada se desi ukrajinska fukušima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije