Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ubojice u prometu"

Vozači se unatoč upozorenjima i dalje ne vežu i razgovaraju na mobitel

Mobitel u vožnji
Igor Kralj/PIXSELL
13.01.2022.
u 17:49

Prošle je godine ukupno evidentiran čak 2381 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa te 613 prekršaja koji se odnose na korištenje mobitela u vožnji

Brojke govore da vozači i dalje često razgovaraju na mobitel dok su za upravljačem i "zaboravljaju" se vezati sigurnosnim pojasom. Primjerice, u Slavonskom Brodu je prošle godine broj sudionika prometnih nesreća koji nisu koristili sigurnosne pojaseve u odnosu na 2020. porastao za više od 30 posto.

U preventivno-represivnoj akciji koja je provedena ovaj tjedan u samo četiri sata zabilježeno je 13 prekršaja koji se odnose na nepropisnu uporabu mobitela i sigurnosnog pojasa. Riječ je o prekršajima koji, uz nepropisnu brzinu i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, spadaju u kategoriju "četiri ubojice u prometu".

- Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu te smanjenje prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane nekorištenjem zaštitnog sigurnosnog pojasa ili nepropisnim korištenjem mobitela za vrijeme upravljanja vozilom - navodi se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Prošle je godine ukupno evidentiran čak 2381 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa te 613 prekršaja koji se odnose na korištenje mobitela u vožnji. Iz policije poručuju vozačima da poštuju prometne propise i da porade na svojoj savjesti i odgovornosti.

- Podsjećamo sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa, a posebno onih koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Svaki sudionik u prometu svojom pažnjom, strpljivošću i poštivanjem prometnih propisa doprinosi višoj razini sigurnosti - poručili su iz Postaje prometne policije Slavonski Brod.

Komentara 6

Avatar Hazl113
Hazl113
18:43 13.01.2022.

Daleko, ali daleko je više onih koji laju na mobitel, nego koji nisu vezani. Takvi su i puno opasniji, i ja bi ih tretirao isto kao prelazak preko pune linije ili prolazak na crveno.

HR
hrxxx111
11:00 14.01.2022.

Kakav glupi clanak. Kakve veze vezanje ima sa sigurnosti voznje? Zaboli me uho hoce netko tko mi ide u susret biti vezan ili nositi kacigu. Takve stvari treba izbaciti iz zakona. Ako se zeli ubiti neka mu. Pravi problem su mobiteli, pusenje, glasna glazba i divljanje.

OC
OCB
19:10 13.01.2022.

Nema na cijelom svijetu bahatijih vozača od naših.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije