Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24-SATNA AKCIJA

Vozači, oprez! Policija najavila veliku akciju za četvrtak

policija, snimanje brzine
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
21.11.2017.
u 14:29

Rezultati akcije bit će objavljeni 24. studenoga 2017. godine na web-stranicama svih policijskih uprava i MUP-a.

Na području cijele Hrvatske od 6 sati 23. do 6 sati 24. studenoga policija će provoditi kontinuirani nadzor brzine koja je najčešći uzrok prometnih nesreća, doznaje se u MUP-u.

"Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju unaprijed najavljujemo", objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Podsjećaju da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u deset mjeseci 2017. od ukupno 277 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 106, odnosno 38,3 posto, poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

policija, snimanje brzine
1/9

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvat će građane da predlože lokacije za nadzor brzine te odabrati one najpogodnije. U nadzoru brzine koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata, kažu u policiji.

Rezultati akcije bit će objavljeni 24. studenoga 2017. godine na web-stranicama svih policijskih uprava i MUP-a.

Komentara 3

Avatar babas
babas
21:54 21.11.2017.

Njihove akcije služe punjenju blagajne,a ne sigurnosti u prometu. Obično čekaju na ravnicama gdje nema ni psa blizu ceste,a ograničenja su po 50. Nikad ih nema po centrima gradova i prometnim ulicama punim pješaka.

Avatar Roy Bean
Roy Bean
09:58 26.11.2017.

Glavni posao policije je to da čuvaju političare (naše feudalce današnjeg doba), a ne da održavaju red u prometu. U Zagrebu je katastrofa kakvih divljaka ima, a policije nigdje, ako i vide da netko divlja, uopće ne reagiraju, tako daa mislim da je besmisleno da ljude maltretiraju sa skupim i neučinkovitim autoškolama. To je samo način kako feudalci deru kožu ovcama (hrvatskim građanima).

LU
Lujo123
15:17 21.11.2017.

Jel budu snimali i horvatinčića ili je on izuzet jer ima sinkopu (ili kak se već zove to kad ti dojde milo jer "djevojka" dobro del, a autopilot vozi li vozi), pa more delati kaj hoće i ubijati koga i gde hoće?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije