Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema položen vozački ispit

Policija lovila vozača od Jastrebarskog do Zagreba: Počinio niz prekršaja, zabio se i u policijsko vozilo

Ilustracija
Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL
30.06.2022.
u 19:40

Prolazio je kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno pretječući druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera

U nastojanju da izbjegne policijsku kontrolu, jučer, 29. lipnja, 28-godišnji vozač grubo je kršio prometne propise od Jastrebarskog do Zagreba, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Oko 22.45 sati na području Jastrebarskog, 28-godišnji vozač osobnog automobila marke Audi A6 krapinskih registarskih oznaka nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika te je nastavio vožnju prema Zagrebu. S obzirom na to da se odbio zaustaviti, policijski su službenici utvrdili kako je vozilo neregistrirano te na sebi ima nepripadajuće registarske oznake te su krenuli u potjeru.

Vozač je od Jastrebarskog do Ilice prolazio kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno pretječući druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije  te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge sudionike u prometu, navodi policija.

Vozilo je na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće. Nakon izazvane prometne nesreće pokušao je pobjeći, no nije uspio. Policijski službenici su nad njim morali uporabiti i sredstva prisile.

Kako je navela policija, provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit te da na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova.

Jedan policijski službenik tijekom događaja je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć, a osumnjičeniku je Audi A6 privremeno oduzet. 

Policijski službenici su nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ i "Krivotvorenje isprave“ proveli kriminalističko istraživanje te će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok će 28-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku.

Komentara 5

DU
Deleted user
20:21 30.06.2022.

Hoce se Kajtazi morat angazirat?!

SA
sanikol
15:51 01.07.2022.

A što će reći Kajtazi na vaše prijedloge. Mislim da ga treba uvrstiti u Guinnessovu knjigu rekorda.

PL
plenkikok
00:29 01.07.2022.

Ček malo. Kakva je ovo glupost s 60 bodova ?!? Pa, ako ja skupim 12 bodova u 2 godine gubim vozačku. Ovaj ima tri mjere i 60 bodova i vozi i dalje te je opasnost na cesti. I privremeno oduzimatee automobil ?!?!? Još je ozlijedio i policajca. Pa mi ispadamo budale koji se držimo propisa. Dajte odvalite mu kaznu kako spada. Da taj živi u uređenoj državi, a ne u ovoj banana državi prisjelo bi mu sve ovo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije