Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u turističkom naselju u Umagu

Zbog lažne dojave o bombi uhićena žena: 'To nije bezazlena šala, već kazneno djelo'

Ilustracija
Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija
30.06.2022.
u 17:40

'Kazneno djelo lažne uzbune čini onaj tko lažno obavijesti policiju ili drugu javnu službu, koja osigurava red ili pruža pomoć, o događaju koji iziskuje hitno djelovanje te službe', navode iz policije

Istarska policija je nakon kriminalističkog istraživanja privela 69-godišnju hrvatsku državljanku, osumnjičenu da je 25. lipnja na dva broja telefona poslala poruke da je u turističkom naselju na području Umaga postavljena eksplozivna naprava, priopćeno je u četvrtak.

Umaški policijski službenici utvrdili su da je 69-godišnjakinja počinila kazneno djelo lažne uzbune, na način da je 25. lipnja oko 19,40 sati na dva broja telefona poslala poruke u kojima je navela da je u jednom turističkom naselju u Umagu postavljena eksplozivna naprava, naveli su iz Policijske uprave istarske.

Na mjesto događaja odmah su stigli policajci i djelatnici protueksplozijske zaštite koji su pregledali turističko naselje, pogotovo prostor u kojem se trebao odvijati jedan organizirani događaj s većim brojem sudionika. U turističkom naselju nisu pronašli nikakav sumnjiv predmet i utvrdili su da je riječ o lažnoj dojavi

Policija je utvrdila identitet mogućeg počinitelja i u suradnji s Odjelom organiziranog kriminaliteta PU šibensko-kninske proveli izvide. Utvrdili su kako je za lažnu dojavu o bombi odgovorna upravo 69-godišnjakinja.

Osumnjičena je jučer privedena u prostorije PU istarske i ispitana, a jutros je privedena pritvorskom nadzorniku

Policija upozorava građane da upućivanje poziva ili poruka o lažnim dojavama za bombe nije 'bezazlena šala', već je riječ o kaznenom djelu, za koje je propisana kazna zatvora do tri godine. 'Kazneno djelo lažne uzbune čini onaj tko lažno obavijesti policiju ili drugu javnu službu, koja osigurava red ili pruža pomoć, o događaju koji iziskuje hitno djelovanje te službe', navode iz policije. 

'Svaka takva dojava zahtjeva angažiranje hitnih službi, što može izazvati probleme jer dok policija ili druge službe tragaju za mogućom eksplozivnom napravom, možda upravo u tom trenutku netko doista treba pomoć policije', dodaju.

VIDEO Zagreb: Dojava o bombi u Arena centru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije