Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Volonteri trebaju pomoć za obnovu azila za pse na Viškovu

Društvo za zaštitu životinja Rijeka, koje vodi azil, u njemu gradi karantenu za smještaj novih i bolesnih pasa, drenažni odvod, a uredit će se i boksovi
22. veljače 2020. u 16:00 1 komentara 448 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/3

U azilu Društva za zaštitu životinja Rijeka na Viškovu spas su pronašle stotine odbačenih pasa. O njima se brinu volonteri koji svoj doprinos društvu daju pomažući napuštenim životinjama.

– Svi psi smješteni su u natkrivene boksove. Neki imaju i više od 15 godina pa ih treba stalno obnavljati da bi psi imali siguran smještaj i da izbjegnemo bilo kakve ozljede uzrokovane dotrajalim i oštećenim metalnim mrežama. Obnova, naravno, ovisi o sakupljenim donacijama – kažu volonteri. Društvo se manjim dijelom financira od donacija lokalnih samouprava, a većim dijelom od donacija tvrtki i građana. Sva prikupljena sredstva troše se na hranu i veterinarske troškove te održavanje azila.

U azilu je počela i gradnja karantene za smještaj novih i bolesnih pasa te drenažni odvod koji bi riješio problem nakupljanja vode u skloništu kad pada kiša. Zbog toga su uputili poziv za pomoć.

– Molimo da nam pomognete novčanom donacijom. Svaka pomoć je dobrodošla te smo na njoj neizmjerno zahvalni. Svim donatorima, koji to žele, možemo poslati slike obnovljenog boksa po završetku radova. Napominjemo da ćemo svim tvrtkama donatorima dostaviti Ugovor o donaciji, a privatnim osobama donatorima Potvrdu o uplaćenoj donaciji koju mogu koristiti kao poreznu olakšicu – poručuju iz Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Uplatiti možete na račun Društva, IBAN HR0223400091117016982, uz naznaku da je donacija za renoviranje, ili na PAYPAL: dzzzrijeka@gmail.com. Kako napreduju radovi možete pratiti i na Facebook stranici Društva.

udomljavanje Sklonište Lič: Pas nije proglašen opasnim; Inspekcija: Pas nije iz registriranog uzgoja i opasan je iako nikoga nije napao CNN-ov heroj godine Mješanka Ares stigla je u Zagreb u pratnji britanskog komandosa Pena Farthinga zlostavljanje U Lovasu pretukli kujicu i slomili joj čeljust

 

 

Johnny Gitara
SNIMA NOVE PJESME
Životna bitka splitskog pjevača: 'Dvaput sam pobijedio rak, optimizam me ne napušta'
SPAR i INTERSPAR
Kupujmo domaće
Kako uopće prepoznati je li domaće zbilja domaće, te zašto uopće kupovati domaće proizvode? Donosimo odgovore na pitanja
  • debelikonj:

    Eto, da svi koje sam danas vidio da vodaju ćuke daju po 10 Kn, riješen problem