Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rijeka

Volonteri trebaju pomoć za obnovu azila za pse na Viškovu

Foto: Privatni album
1/3
22.02.2020.
u 16:00

Društvo za zaštitu životinja Rijeka, koje vodi azil, u njemu gradi karantenu za smještaj novih i bolesnih pasa, drenažni odvod, a uredit će se i boksovi

U azilu Društva za zaštitu životinja Rijeka na Viškovu spas su pronašle stotine odbačenih pasa. O njima se brinu volonteri koji svoj doprinos društvu daju pomažući napuštenim životinjama.

– Svi psi smješteni su u natkrivene boksove. Neki imaju i više od 15 godina pa ih treba stalno obnavljati da bi psi imali siguran smještaj i da izbjegnemo bilo kakve ozljede uzrokovane dotrajalim i oštećenim metalnim mrežama. Obnova, naravno, ovisi o sakupljenim donacijama – kažu volonteri. Društvo se manjim dijelom financira od donacija lokalnih samouprava, a većim dijelom od donacija tvrtki i građana. Sva prikupljena sredstva troše se na hranu i veterinarske troškove te održavanje azila.

U azilu je počela i gradnja karantene za smještaj novih i bolesnih pasa te drenažni odvod koji bi riješio problem nakupljanja vode u skloništu kad pada kiša. Zbog toga su uputili poziv za pomoć.

– Molimo da nam pomognete novčanom donacijom. Svaka pomoć je dobrodošla te smo na njoj neizmjerno zahvalni. Svim donatorima, koji to žele, možemo poslati slike obnovljenog boksa po završetku radova. Napominjemo da ćemo svim tvrtkama donatorima dostaviti Ugovor o donaciji, a privatnim osobama donatorima Potvrdu o uplaćenoj donaciji koju mogu koristiti kao poreznu olakšicu – poručuju iz Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Uplatiti možete na račun Društva, IBAN HR0223400091117016982, uz naznaku da je donacija za renoviranje, ili na PAYPAL: dzzzrijeka@gmail.com. Kako napreduju radovi možete pratiti i na Facebook stranici Društva.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
21:00 22.02.2020.

Eto, da svi koje sam danas vidio da vodaju ćuke daju po 10 Kn, riješen problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije