Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisani u registar

Vojnici pokazali plemenitost, uključili su se u akciju zaklade Ana Rukavina

Vojska - zaklada Ana Rukavina
Foto: HRZ i PZO/Marinko Karačić
1/5
05.02.2018.
u 16:55

Akciji se odazvalo 52 časnika, dočasnika i vojnika iz postrojbi 93. zrakoplovne baze, Središta za obuku HRZ i PZO “Rudolf Perešin” i Pukovnije protuzračne obrane.

Pripadnici Hrvatske vojske iz postrojbi smještenih u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku uključili su se u ponedjeljak u akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi postali potencijalni darivatelji koštane srži ili perifernih matičnih stanica.

Akciji se odazvalo 52 časnika, dočasnika i vojnika iz postrojbi 93. zrakoplovne baze, Središta za obuku HRZ i PZO “Rudolf Perešin” i Pukovnije protuzračne obrane. Ovo je prva akcija provedena u bazi u Zemuniku, a ciljano je organizirana za pomoć u hitnom liječenju djeteta čiji je otac zrakoplovni tehničar u 91. zrakoplovnoj bazi kao i za sve oboljele osobe koji traže svog podudarnog darivatelja.

Zapovjednik 93. zb pukovnik Mario Pleša kazao je kako je akcija uključivanja pripadnika Hrvatske vojske najmanje što se može učiniti u pružanju pomoći, a osobito kada je riječ o djetetu.

Vojska - zaklada Ana Rukavina
1/13

“Danas iz Zemunika želimo odaslati poruke ohrabrenja i podrške za sve koji se liječe i kojima Zaklada Ana Rukavina želi povećati šanse za pronalaskom podudarnog darivatelja organizacijom akcija upisa u Hrvatski registar, a bit ćemo najsretniji ako i samo jednoj osobi spasimo život ili pomognemo u liječenju”, poručio je pukovnik Pleša istaknuvši kako je za sve uključene u ovu akciju najbolji poziv bio poruka Zaklade Ana Rukavina: Lijek je u nama.

Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, izrazila je zadovoljstvo odazivom i organizaciom akcije u vojarni Hrvatske vojske.

“Od srca se zahvaljujem svima koji su danas postali članovi velike obitelji naše Zaklade, a Hrvatska vojska još jednom je pokazala svoju plemenitost i veliko srce u pomaganju oboljelim osobama u Hrvatskoj, ali i izvan granica naše domovine”, naglasila je Marija Rukavina.

Komentara 5

ZG
zg223
20:27 05.02.2018.

i ja bi za dva placena dana odmora

Avatar neidemdalje
neidemdalje
00:32 06.02.2018.

Netko se zaigrao i narušio borbenu gotovost zrakoplovne baze... krstičeviću što to radiš? Tko ti zapovjeda s vojskom?

DU
Deleted user
17:43 05.02.2018.

Neznam de sam vec cuo o toj zakladi ,cini mi se nista dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije