Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji strijelci

Hrvatski vojnici prvi na natjecanju u streljaštvu pješačkim naoružanjem u Litvi

Litva
MORH
05.01.2018.
u 17:10

Na natjecanju, održanom u srijedu, 3. siječnja na strelištu vojarne „Rukla“, sudjelovali su pripadnici oružanih snaga Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.

Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta koji sudjeluje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFP) u Republici Litvi osvojili su prvo mjesto na natjecanju u streljaštu pješačkim naoružanjem, priopćeno je u petak iz MORH-a. 

Na natjecanju, održanom u srijedu, 3. siječnja na strelištu vojarne „Rukla“, sudjelovali su pripadnici oružanih snaga Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.

Natjecanje je bilo organizirano na razini borbene grupe, a natjecalo se u gađanju puškom Heckler and Koch G36 (H&K G36), samokresom P8 (H&K P8) i strojnicom Heckler and Koch MG5 (H&K MG5).

Hrvatski vojnici imali su najbolje strijelce u kategoriji puška H&K G36 i pištolj H&K P8, dok su u ukupnom poretku, iako su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani, osvojili drugo mjesto.

Na natjecanju je sudjelovalo po deset pripadnika svake zemlje te su se mjerili pojedinačni i ukupni rezultat. Svi natjecatelji gađali su sa sva tri naoružanja, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Galerija: Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!

Litva
1/12

 

Komentara 26

KO
koraknaprijed
17:21 05.01.2018.

Što tu ima čudno? To su HRVATI!

Avatar Snijeg
Snijeg
17:35 05.01.2018.

Cestitam!

VO
vojov
17:26 05.01.2018.

Nije cudo decki su iz Bjelovara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije