Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski vojnici prvi na natjecanju u streljaštvu pješačkim naoružanjem u Litvi

Na natjecanju, održanom u srijedu, 3. siječnja na strelištu vojarne „Rukla“, sudjelovali su pripadnici oružanih snaga Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.
05. siječnja 2018. u 17:10 27 komentara 4517 prikaza
Litva
Foto: MORH

Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta koji sudjeluje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFP) u Republici Litvi osvojili su prvo mjesto na natjecanju u streljaštu pješačkim naoružanjem, priopćeno je u petak iz MORH-a. 

Ministar Krstičević obećao je pravedniji sustav plaća i vraćanje nekih materijalnih naknada Izmjene zakona Vojnicima se vraćaju naknade za stražu, dežurstvo i teren

Na natjecanju, održanom u srijedu, 3. siječnja na strelištu vojarne „Rukla“, sudjelovali su pripadnici oružanih snaga Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.

Natjecanje je bilo organizirano na razini borbene grupe, a natjecalo se u gađanju puškom Heckler and Koch G36 (H&K G36), samokresom P8 (H&K P8) i strojnicom Heckler and Koch MG5 (H&K MG5).

Hrvatski vojnici imali su najbolje strijelce u kategoriji puška H&K G36 i pištolj H&K P8, dok su u ukupnom poretku, iako su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani, osvojili drugo mjesto.

Na natjecanju je sudjelovalo po deset pripadnika svake zemlje te su se mjerili pojedinačni i ukupni rezultat. Svi natjecatelji gađali su sa sva tri naoružanja, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Galerija: Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!

Litva
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!
Siniša Jurković SINIŠA JURKOVIĆ Tko je novi zapovjednik kopnene vojske? Priključio se vojsci 1991., školovan u SAD-u NATO misija u Litvi Preminuo pripadnik Tigrova Mario Pavišić Hrvatska vojska 'Za Hrvatsku kao tigar!' Pogledajte kako su Krstičević i hrvatski vojnici u Litvi čestitali Božić

 

Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas