Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrana na vojni poligon dostavljana jednom dnevno, a naplaćivana triput

– Ukupna šteta iznosi više od 300.000 tisuća kuna. Protiv više od dvadeset osoba podnosimo kaznenu prijavu – navodi policija.
25. siječnja 2018. u 14:12 64 komentara 20219 prikaza
Vojni poligon Gašinci (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zbog malverzacija s obrocima na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova, kazneno je prijavljeno čak dvadesetak osoba. Osumnjičeni su za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave. Izvijestila je to PU osječko-baranjska. Malverzacije su se, kako se sumnja, odigravale od lipnja 2010. do listopada 2011.

Neven Šprajcer 1,890 milijuna kuna Neven Šprajcer na sudu zbog malverzacije u karlovačkom nogometnom klubu

– Na prostoru vojnog vježbališta na području Đakovštine tri rukovoditelja zapovjedila su djelatnicima da na obrascima za naručivanje obroka krivotvore i uvećaju, odnosno, lažiraju broj djelatnika i naručuju više obroka. Naručeno je i plaćeno više tisuća obroka iznad stvarnih potreba, ukupne vrijednosti veće od 150.000 kuna. Tim novčanim sredstvima organizirali su se domjenci – stoji u policijskom priopćenju. Dobavljač, tvrtka s područja Slavonskog Broda, dostavljao je hranu jednom dnevno, a obračunavao je tri dostave dnevno "te je naplatio 100.000 kuna više nego što je bilo potrebno".

– Ukupna šteta iznosi više od 300.000 tisuća kuna. Protiv više od dvadeset osoba podnosimo kaznenu prijavu – navodi policija.

uskok OPTUŽENO 6 OSOBA Šteta 150 milijuna kuna: Uskok podignuo optužnicu za malverzacije sa zemljištem u Zagrebu oranje polje traktor zemljište Oštetili tvrtku iz Čepina Mama, tata i sin optuženi za malverzacije s poljoprivrednim kulturama agrokor 8 milijuna eura štete Jelić prozvao Bandića za malverzacije gradskim zemljištem u korist Todorića
Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas