Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1,890 milijuna kuna

Neven Šprajcer na sudu zbog malverzacije u karlovačkom nogometnom klubu

Neven Šprajcer
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
30.11.2017.
u 13:31

N. Šprajcer i B. Kozjan 2014. kada su privedeni u odvjetništvo na ispitivanje u ovoj aferi i pritvoreni na nekoliko dana da ne utječu na svjedoke, izjavili su da nisu krivi i da od NK Karlovca nisu uzeli niti kune.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv šestero osoba i jednog knjigovodstvenog servisa jer su 2009. i 2010. godine sportskom klubu pribavili nepripadajuću korist od 1,890 milijuna kuna na ime neobračunatih i neuplaćenih poreza i prireza na isplate naknada.

Iza ove obavijesti Općinskog državnog odvjetništva, krije se zapravo afera, odnosno financijske malverzacije vezane uz poslovanje danas nepostojećeg Nogometnog kluba Karlovac koju je državno odvjetništvo počelo istraživati prije tri godine. Potom su 2014. godine uhićeni Neven Šprajcer, tada predsjednik HNS-a Karlovačke županije, poznat po presudi u aferi 'pošteno suđenje' i Boris Kozjan, iz spornog vremena predsjednik NK Karlovca, kasnije šef Županijske uprave za ceste, danas u mirovini.

Šestorku, kojoj je na čelu Neven Šprajcer, koji bi se uskoro mogao ponovno naći na optuženičkoj klupi, ovoga puta u Karlovcu, ta drugookrivljeni je Boris Kozjan, tereti za neisplate plaća, krivotvorenje službenih isprava i poslovnih knjiga, te nevođenje poslovnih knjiga. U optužnici stoji da su igračima i djelatnicima NK Karlovca isplaćivali naknade bez da su na njih obračunavali poreze i doprinose, prikrivajući i lažno pokazujući stvarnu svrhu isplaćenih naknada.

U tome im je pomagao, stoji u optužnici, knjigovodstveni servis Klarena i njena direktorica Irena Kovačić, kao petoosumnjičena. Na optuženičkoj klupi kao osumnjičeni mogli bi se naći i svi iz tadašnjeg vrha NK Karlovca; Zorana Sabljarića, tada predsjednika, zatim Krešimir Perković kao direktor kluba koji se sumnjiči da je krivotvorio dokumente kluba upisujući lažne podatke o isplatama, te Stjepan Benić kao voditelj omladinskog pogona preko čijeg se računa isplaćivao novac.

N. Šprajcer i B. Kozjan 2014. kada su privedeni u odvjetništvo na ispitivanje u ovoj aferi i pritvoreni na nekoliko dana da ne utječu na svjedoke, izjavili su da nisu krivi i da od NK Karlovca nisu uzeli niti kune.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije