Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vodovod-Osijek: Naš gubitak neće utjecati na cijenu vode

Tvrditi da je Vodovod-Osijek d.o.o. potencijalno bure baruta i osječki Uljanik, dodaju, 'mogu samo osobe koje nemaju ni osnovno znanje u čitanju financijskih dokumenta'
19. listopada 2018. u 12:56 1 komentara 375 prikaza
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Nakon što su iz osječkog HDZ-a prozvali gradsku tvrtku Vodovod i pitali postaje li ona "novi Uljanik", stigao im je i javni odgovor. Potvrdili su, pak, da su iskazali gubitak od 37,6 milijuna kuna za 2017.

Ivan Radić Osječki HDZ: 'Prijeti li građanima poskupljenje vode, zbog dugova Vodovoda Osijek?'

- Riječ je o tužbi protiv tvornice Šećera Osijek, od oko 20 milijuna kuna, koja je u veljači 2017. odlukom Vrhovnog suda vraćena na ponovno odlučivanje Općinskom sudu u Osijeku. Odlukom Općinskog suda u listopadu 2017. Vodovod-Osijek je tu presudu ponovo dobio i čekamo na odluku Županijskog suda. Isti iznos od oko 20 milijuna kuna Tvornica šećera Osijek u 2014. je presudom Županijskog suda već isplatila Vodovodu-Osijek.

Ostatak gubitka koji je nastao u 2017. sastoji se od umanjenja vrijednosti ulaganja u tvrtku Vodovod-Montaža d.o.o. i posljedica stečaja tvrtke Vodovod-Graditeljstvo d.o.o. Ovi gubici su najvećim dijelom posljedica višegodišnjih tužbi koje Vodovod-Osijek d.o.o. vodi protiv drugih gospodarskih subjekata, a koje su započele puno godina prije, i za vrijeme dok je Vodovod Osijek obavljao i tržišne djelatnosti kroz graditeljstvo i montažu - pojašnjavaju u Vodovodu.

Haris Hajradinović 'NIJE ON SUDAC' 'Fair play' potez veznjaka Osijeka naljutio trenera Zekića

Tvrditi da je Vodovod-Osijek d.o.o. potencijalno bure baruta i osječki Uljanik, dodaju, "mogu samo osobe koje nemaju ni osnovno znanje u čitanju financijskih dokumenta".

- Vodovod-Osijek je u prvih 8 mjeseci 2018. ostvario neto dobit od 3.442.553 kuna, od čega EBITDA iznosi 6.751.517 kn. Ovakav rezultat u 2018. je i odgovor HDZ-u hoćemo li povećanjem cijene vraćati gubitke. Još jednom napominjemo da su 37,6 milijuna kuna iskazanog gubitka rezultat izvanrednih financijskih rashoda, i da operativno poslovanje Vodovoda-Osijek d.o.o nije ugroženo i da ti rashodi nikako ne utječu na cijenu vode ili na buduća ulaganja u infrastrukturu vodoopskrbe i odvodnje - poručuju iz Vodovoda.

Predsjednica posjetila fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka Orahovica Predsjednica se družila sa studentima Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo

Vjeruju kako će u 2018. godini "efikasnim upravljanjem troškovima i završetkom starih sudskih procesa velikim dijelom pokriti gubitak iz 2017.".

>> Pogledajte video o neobičnom stroju za borbu protiv poplava

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • Avatar EUJ
    EUJ:

    Vodovod-Osijek: Naš gubitak neće utjecati na cijenu vode jer čemo nju dostavljati uz Boga I domoljubje jedino pravim hrvatima koji su za dom i besplatan vodovod spremni.