Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupa pala za dva centimetra

Vodostaj Kupe u Karlovcu prvi put od srijede u ponoć u opadanju

kupa se izlila
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
24.12.2009.
u 10:16

Vodostaj je u 16 sati iznosio 751 centimetar. Izvanredne mjere za obranu od poplave na snazi su dok voda ne padne ispod 7,5 metara.

Od 15 sati u četvrtak vodostaj Kupe u Karlovcu pada. U 14 sati je zabilježena najveća vrijednost od 755, sat vremena potom izmjereno je 753, a u 16 sati 751. U 11 sati, kada je vodostaj Kupe iznosio 750 centimetara, uvedene su izvanredne mjere borbe protiv poplava. One traju dok se razina vode ne spusti ispod te vrijednosti.

Iako se očekivao vodeni val iz Slovenije oko 13 sati, kada je razina najveće rijeke u Karlovcu iznosila 754 centrimetra, vodostaj se podigao do 14 sati tek za centimetar. Inače, Kupa se u samom gradu nije izlila iz korita, ali jest u naselju Gradac i cesti za prigradska naselja Rečicu i Šišljavić.

Voda je naplavila i poljoprivredne površine nizvodno od Karlovca, no ako je ima, štetu tek treba utvrditi. U središtu grada na četiri rijeke izliza se Korana, poplavivši Foginovo kupalište i obližnju atletsku stazu. Karlovačka ispostava Hrvatskih voda i dalje prati stanje.

Već u srijedu Dobra je poplavila dio Ogulina, no bez većih posljedica. Zbog izljevanja vode na kolnik zatvorene su prometnice u D36 u Koritinji, DC 42 koja spaja Ogulin i
Ogulinski Hreljin i županijska cesta Ozalj-Levkušje. Cesta Ozalj-Kamanje
otvorena je za promet, no postavljeni su znakovi upozorenja zbog mogućosti
izlijevanja Kupe.

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:07 24.12.2009.

Nema komentara jedino Junuz,sin mog komsije Sulje

OB
-obrisani-
12:50 24.12.2009.

Svim HR forumašima iz Slovenije želim sretne blagdane i uspješnu Novu godinu. Želim vama da u godini 2010 nastavite onako uspješno ulaziti u EU zajednicu kao dosada, da imate puno uspjeha na onome Haaškome sudu za nevine vitezove kao i na onome drugome za Hrvate imaginarnome Haaškome sudu kojega mi Slovenci nazivamo arbitražni sud. Jasno želim vama i što povoljnije kamate kod uzimanja dodatnih kredita. Nemojte dozvoliti da vas ogromni krediti smetaju kod domoljubnoga trošenja, jer novac nije bitan i najvažnija stvar za prosječnog građana HR je taj domoljubno hendikepirani osječaj da je pola Piranskoga zaljeva zasada još Hrvatsko more. Na kraju želim vama i da uživate u nogometu na World cupu u Južnoj Africi na kojemu če igrati najbolji i najuspješniji. Uživajte u navijajte za Sloveniju, Srbiju i bivšega grupnoga komšiju Englesku, jer nadaleko su poznati ta plemenitost i poštenje kod Hrvata da uvijek kada sami ne možete ili ste jednostavno preslabašni zdušno podupirete svoje susjede. Bog sa vama i ostanite mi još dalje tako uspješni i sjajni kao u 2009 godini i mi čemo svi u Sloveniji biti ponosni na vas kao dosada i dalje čemo vas poštovati i voljeti.

ST
stipe11
12:19 25.12.2009.

ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ! Da lijepa ostane naša! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije