Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pa sad kritiziraj...

Vođa prosvjeda protiv Putinove vladavine optužen za pronevjeru

aleksej navalni (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
31.07.2012.
u 12:30

Podizanje optužnice popratio je i buran prosvjed ispred Istražnog komiteta u Moskvi, a ruska je javnost sve više ogorčena jer se, kao i u slučaju Pussy Riot, još jednom potvrđuje da svatko tko Putinu ''stane na žulj'' ne prolazi dobro

Samo dan nakon početka suđenja članicama punk skupine Pussy Riot, vlasti u Moskvi podigle su optužnicu protiv još jednog žestokog kritičara Putinove vladavine, piše BBC.

Ovaj put na meti istražitelja našao se vođa oporbe Aleksej Navalni kojeg terete da je prije tri godine sudjelovao u pronevjeri u trgovini drvom. Bloger Navalni proslavio se prošle zime kada je kao jedan od najpoznatijih ruskih antikorupcijskih aktivista predvodio prosvjede protiv Vladimira Putina. Ako ga proglase krivim, Navalni bi iza rešetaka mogao ''odguliti'' od 5 do 10 godina. On sam optužbe je nazvao ''čudnim i apsurdnim'' te izjavio kako je njihov cilj osobna diskreditacija.

>>Vođa ruske opozicije A. Navalni pušten na slobodu

O njihovoj "uvjerljivosti" svjedoči i podatak da je slučaj pronevjere već istražen i odbačen u regiji Kirov gdje se nezakonita djelatnost navodno i dogodila. No to nije spriječilo vlasti da ga u glavnom gradu ponovno aktiviraju te su Putinovu kritičaru zabranile izlazak iz zemlje.

Podizanje optužnice popratio je i buran prosvjed ispred Istražnog komiteta u Moskvi, a ruska je javnost sve više ogorčena jer se, kao i u slučaju Pussy Riot, još jednom potvrđuje da svatko tko Putinu ''stane na žulj'' ne prolazi dobro.

>>Suđenje punkericama Pussy Riot Putinovo je 'pokazivanje mišića'

Komentara 22

IR
irani
13:01 31.07.2012.

Kao sto sam vec rekao: Namjesteni procesi izmisljenim neprijateljima su osnovica svakog diktatorskog rezima. Barem ruski komuinisti imaju ogromno iskustvo u najmestenim procesima, njima poubijati dvadesetak miliona ljudi u cistkama nije neko narociti problem. Nista novo, nazalost

KV
kvatrić
13:02 31.07.2012.

Možeš mislit buran prosvjed. Par je blentavih soroševaca kukurikalo dok ih nisu potrpali u marice. Nije Rusija Hrvatska, niti je Putin lignjun pa da će drhtati pred nekakvim Gongovima, Iskoracima, Documentama i sličnim bezveznjacima.

TT
The Time of Troubles 1612
12:55 31.07.2012.

Anglo-Saksoni svu energiju usmijeru na rusenje Vladimira Putina. Sve je obrnuto sto vi pusete. Ruska javnost je jako zadovoljna zato sto su oni huligani sad na sudjenju radi bogohulja, jedino tko ih podrzava je anglosaksonska stampa. U vezi hapsenja Aleksej Navalni ruski narod kao hrvatski se raduje kad se sudi svakom lopovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije