Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADINO POVJERENSTVO

Voda u Slavonskom Brodu ispravna je i može se koristiti za piće

Ilustracija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
09.04.2018.
u 09:56

Javni isporučitelj vodnih usluga treba nastaviti uzorkovanje i kontrolu crpilišta i mreže sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda.

Nakon više od 10 dana građani Slavonskog Broda napokon mogu odahnuti. Iako su još jučer stizale informacije kako voda iz vodoopskrbnog sustava i dalje nije za piće, borbi s nepitkom, zagađenom i nečistom vodom napokon se vidi kraj.

Nakon održane telefonske Sjednice, Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju izdalo je službeno priopćenje:

"Uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju u razdoblju od tjedan dana, Povjerenstvo je zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva."

Iako je prema svim pokazateljima voda zdravstveno ispravna, Povjerenstvo naglašava: "Javni isporučitelj vodnih usluga treba nastaviti uzorkovanje i kontrolu crpilišta i mreže sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda."

Ilustracija
1/22

Komentara 1

DU
Deleted user
12:22 09.04.2018.

A gel, ako je Vladino Povjerenstvo tak reklo - ma nemre bit da nije tak. Ipak, dajte njima i njihovoj djeci neka prvi piju par dana redovno tu vodu....pa se bu vidlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije