Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKE SE IZLIJEVAJU

Odsječeno selo: 'Voda samo što nije ušla u kuću'. Zatvaraju ceste u Karlovcu, Slunju

Poplave u Korani
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
13.05.2019.
u 23:52

Petnaestak kuća u mjestu Korana ostalo je odsječeno zbog izlijevanja rijeke Korane

Zbog vode na kolniku u nekim dijelovima gradova Slunj, Karlovac i Ogulin promet je prekinut te su za obranu od poplava pokrenute pripremne radnje, priopćeno je u ponedjeljak nakon večernje sjednice Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Zbog vode na cestama na području Karlovačke županije zatvorene su za promet dionice Furjan – Bogovolja na području Slunja, Zagorje – Desmerice te Vitunj – Turkovići pokraj Ogulina, Oštarije – Zagorje Modruško pokraj Josipdola, Janja Gora – Plavča Draga pokraj Plaškog, Mrežnički Varoš – Mrežnički Brig pokraj Duge Rese i Pontonski most u Zvečaju.

U Slunju je završeno punjenje vreća s pijeskom i postavljanje nasipa u Rastokama, u Karlovcu traje punjenje vreća, a Stožer je u kontinuiranoj komunikaciji s mjesnim odborima i gradskim četvrtima u vezi s pripremnim mjerama obrane od poplava.

Prema projekcijama Hrvatskih voda, maksimalan vodostaj u Karlovcu očekuje se tijekom utorka i to za Koranu 750 cm, a za Kupu 700 cm.

VIDEO Odsječeno selo Korana

Selo Korana u Nacionalnom parku Plitvička jezera ostalo je odsječeno od svijeta, a neki zatočeni stanovnici javili su se medijima.

– Auto nam je pod vodom, a u kuću samo što nije ušla. Došla je do druge stube jer nam je kuća malo na uzvišenom. Susjedima je već počela prodirati unutra – govori Ana iz sela Korana za 24sata.

Pogledajte galeriju slika poplavljenog sela Korana

Poplave u Korani
1/15

To selo od samo petnaestak kuća odsječeno je zbog izljeva rijeke Korane.

– Obilna kiša padala je cijeli vikend i u ponedjeljak, kad smo se probudili, imali smo što vidjeti. Cijeli kanjon Korane potopljen je, voda raste iz sata u sat. Ne znamo što da radimo. Nitko nije ovo očekivao. Nigdje nisu postavljene ni vreće s pijeskom, a voda dolazi. Iz kuća ne izlazimo jer ne možemo, barem mi koji smo uzvodno uz Koranu. To su sve kuće uz samu rijeku – objašnjava Ana za 24sata.

– Mi izići iz kuća ne možemo, ali ni iz sela. Navodno je voda odnijela i most. Došli su nam vatrogasci i rekli da zovemo ako nam treba hrana i piće. Moja svekrva u Korani živi 40 godina i kaže da ovako nikada u selu nije bilo – rekla je za kraj.

Poplave u Sunji

Komentara 9

SH
Stevo.Hasanbegovic
00:49 14.05.2019.

Neočekivana ugroza

Avatar kravata
kravata
06:47 14.05.2019.

U hrvatskoj je sve moguce pozvat one politicare koji jedu snijeg da popiju vodu.

OB
ObrenM
06:40 14.05.2019.

Svake godine isto.Jadni ljudi.Zahvaljujmo vladi koja se o tomu skrbi i ulazu veliki novac da se ovo ne ponovi.Ogroman novac je ulozen u vrece sa pjeskom uz dragovoljni rad,lokalnog zivlja,vojske i ostalih sluzba.Kada bi se ovo radilo po struci (bagerirala korita rijeka,izgradjivali cvrsti nasipi-da se ovo ne ponovi) onda nebi ostalo nista za uhljebe jake na jeziku,posebice pred izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije