Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karizmatik o slici

Vlč. Sudac: Ma kakva špica, vodio sam bolesnu prijateljicu na frizuru!

sudac
Foto: Kristijan Tabet/21. stoljeće
1/3
07.01.2013.
u 20:00

Prijatelji: Vlč. Sudac financijski pomaže još četirima obiteljima. Trima plaća režije, a jednoj mladoj obitelji spasio je krov nad glavom.

Fotografija vlč. Zlatka Sudca sa zagrebačke subotnje špice, dok kupuje hot-dog u Tomićevoj ulici, s kapom na glavi, u bijelom kaputu i s modernom torbom preko ramena, u hipu je preplavila internet i uzburkala duhove.

Pomogao joj otplatiti dug

– Ma kakva špica i kakva moda! Te sam subote vodio prijateljicu koja boluje od lupusa i doslovce ima “rupe na glavi” kod svoga frizera Ivice Zanettija u Tomićevu ulicu u središtu grada. Dok je čekala na red, otišao sam joj po hot-dog i kupio sebi jedan. I onda me netko fotografirao i objavio paparazzo fotografije. Strašno! Pa zar čovjek ne može prošetati gradom, otići nešto obaviti ili pomoći bolesnoj osobi, kao što je to bilo, da ga ne razvlače po medijima – rekao nam je vlč. Zlatko Sudac.

Dok su se mnogi čudili njegovu stilu, on ne vidi ništa novoga.

– Oduvijek nosim bijelo i stalno sam u bijelom. Ne vidim u tome nikakav problem. Problem bi bio da sam bio prljav i poderan, onda bi se netko trebao čuditi. Zar je netko očekivao da ulicom hodam u reverendi i s Presvetim u ruci – čudi se Sudac dodajući da se svećenike optužuje da su srednjovjekovni i da se zatvaraju iza crkvenih zidina, a kada se odjenu kao i sav ostali svijet i kada izađu na ulicu, onda im se čude.

– Volio bih da je naglasak bio na pomoći drugima – kaže Sudac.

Njegovi prijatelji otkrivaju da se doista radi o bolesnoj prijateljici, vlasnici jednog zagrebačkog restorana, s kojom se vlč. Sudac zbližio kad je upala u velike dugove.

– Pomogao joj je oko otplate tih dugova, da skine hipoteku, obnovi i pokrene restoran. Ona se od svih problema razboljela pa joj sada pomaže i oko liječenja – kažu nam iz Sudčeva najbližeg kruga.

No to nije jedina osoba, kako doznajemo, kojoj vlč. Sudac financijski pomaže. Primjerice, za tri obitelji plaća režije, a jednoj je mladoj obitelji iz Novog Zagreba spasio krov nad glavom.

– Radi se o ocu koji prodaje tekstil na tržnici, majci bez posla i troje djece kojima su zaprijetili izbacivanjem iz kuće zbog dugova. Bili su očajni, potpuno bez novca kad im je Zlatko priskočio u pomoć, pomogao da riješe dugove i potpuno obnovio kuću – kažu nam Sudčevi prijatelji.

Centar Betanija zatvoren

Vlč. Sudac već je više godina član Zaklade biskup Josip Lang kojoj je ustupio velik broj svojih slika za humanitarnu prodaju, a koje se mogu kupiti u prostorijama zaklade u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

– Moj su život trenutačno vjera i Crkva, molitva i umjetnost. Čekam da mi se riješi status i da ponovno, nakon tri godine, mogu krenuti s duhovnim obnovama. Dotad molim i slikam, radim vitraje, pomažem onima kojima je potrebno. Ne tjeram nikakvu modu i slične gluposti – rekao nam je Sudac u ponedjeljak, neposredno prije odlaska na jednotjedne duhovne vježbe u jedan kontemplativni samostan.

Na njegove seminare duhovne obnove čekaju tisuće i tisuće vjernika, među kojima je najviše branitelja i njihovih obitelji. No odlukom biskupa seminari su mu zabranjeni po cijeloj Hrvatskoj i BiH, a duhovni centar Betanija na Lošinju, gdje je djelovao do prije tri godine, zatvoren je.

– U tijeku su ozbiljni razgovori da sve ponovno krene jer je ovo neizdrživo i za njega, i za Crkvu, i za vjernike – kažu nam njegovi prijatelji.

>>Dragi Hrvati, zašto su nam srca postala uska?

Ključne riječi

Komentara 138

OG
Oger
19:54 10.01.2013.

Koliko poreza placa Sudac?

IM
IMIS
21:33 07.01.2013.

Bravo Melinda. Ti si prava Hrvatica. U stvari ne samo Hrvatica, nego Europljanka, jer pljuješ po svemu što je vezano za crkvu i crkveno, bez obzira o čemu, odnosno o komu se radi. Živjeli istospolni brakovi, gay parade itd.......To su vrednote za koje se vi zalažete. Zaista napredno. Šteta što ne živite u Rusiji, da maksimalno "uživate" u tim vrednotama.

SA
samograd
21:33 07.01.2013.

sve dok pomaže ljudima kao da sada i širi ispravno božju riječ uz poštivanje crkvenih autoriteta .može na glavi nosti tv, a na nogama jedan opanak i japanku savim svejedno.što se tiče ljudi iz crkve koji su štetni može se spomenuti don grubišić zločesti manipulator ,sudac je tisuće puta dokazao svoju ljudskost ,A grubišić osim trkeljanja i i glumatanja moralnosti ,ništa !! neka ovi koji pametkuju po portalu zbroje dva i dva ,prije nego sude sudcu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije