Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIRANGATE
Povratak na članak

Vlast i oporba ujedinjeni: Želimo da se Arbitražni sud raspusti

Sud je toliko kompromitiran da se nijedna njegova odluka ne može prihvatiti kao zakonita

Komentari 259

Avatar possibilis
possibilis
13:48 25.07.2015.

Da se sud "sam raspusti". To bi bilo kao da od lopova ocekujes da se sam kazni. Svaka akcija sad mora doci od Hrvatske.

VL
DU
Deleted user
13:57 25.07.2015.

Jedino ispravno rješenje je odustajanje od arbitraže, a dosadašnje troškove naplatiti od Slovenaca. Sami su sebi zabili autogol. Propalo im ono na što su nas natjerali zloupotrebljavajući svoje EU članstvo i blokirali nam pregovore. Tko je loš, isto mu se vrati. Sve se vraća, sve se plaća!

VL
PA
pankogulo
13:47 25.07.2015.

fala ti bože! ujedinjeni hrvati sve mogu! idemo na međunarodni sud za prava mora!

VL
DU
Deleted user
14:02 25.07.2015.

Hrvatska je bila na konopcima 2009. godine i izvrgnuta teškoj, teritorijalnoj i novčanoj (Ljubljanska banka) ucjeni Slovenije koju su podržavale redom tzv. velike članice EU. U toj i takvoj situaciji je bila glupost ulaziti u arbitražu, iako u našim medijima slavodobitno predstavljena Kosor, ta mudrica - dvojkašica s PF, kao državnica sklona inovativnim rješenjima, razbijanju leda i dr. U naravi, to njeno šišmišarenje s Pahorom po srednjovjekovnim dvorcima je bio pozerski paravan za jednu od najvećih sramota hrv. diplomacije, da spremna ustupiti ozemlje i terit. more mimo regula međunarodnog prava. Sad imamo Sloveniju na "smash", po pučkoj tko pod drugim jamu kopa, i ne znam koji kalibar bhudala ne bi to iskoristio, za retorziju jer ne samo da smo moralni pobjednici, nego više Slovenija ne može inzistirati na arbitraži uopće. Imamo ih u smjeru "lijevka" sud, ICJ u Den Haagu, kad tad će to shvatiti jer dogovora nikad neće biti - zagrabili bi do Zadra, da naiđu na još jednu radodajku teritorija tipa pok. Račan koji sve bi im dao jer su igrali tenis s njime i rashlađivali se uz pićence. Zaključno, domaćih iz dajnika se treba u budućnosti bojati... To je nama najveća briga!

VL
BA
balic
14:16 25.07.2015.

Pa ja ne znam tko je pokvareniji od ovih sa S.Slovenci pisu ne moze Hrvatska iz arbitra izaci ,kao oni nas nisu bliokirali kod ulaska u EU a zazuvrat smo mi pristali na arbitrazu.Znaci ne srame se nimalo reci daa su nas ucjenjivali sa EU.?Njima i njihovoj pokvarenosti nema kraja.Ne odustajmo od odbacivanja arbitra pa nek ostane sve kao je,bilo je i do sada,ali ne dajmo im ni mm naseg..I sinoc se javi vucic pa ko fol i oni bi na abritrazni ,kako da ne.

VL
JE
jellyfish
14:08 25.07.2015.

Prvo su prljavo ucijenjivali za ulazak u EU i nisu htjeli na Medjunarodni sud kao i sve druge drzave. Sad im se vratilo kao bumerang. Od lopova ocekivati da se raspuste? Imate Clanak 60. Becke Konvencije i po njemu sami mozete napustiti arbitrazu bez da ikog pitate. Sta cekate?

VL
DU
Deleted user
13:57 25.07.2015.

Nije Hrvatska kriva što ima lopove za susjede,ali od stolječa sedmoga turci,bugari,mlečani,talijani,njemci,srbi,mđari,austrianci,francuzi su svi imali apetit za ovaj komad raja na zemlji, ali tko na tvrdoj stini povjest svoju piše nitko je ne može da izbriše!

VL
ZA
zazidje
13:50 25.07.2015.

Nema nikakve rasprave,, raspustiti (napustiti) taj arbitražni sud odmah (svi se slažu oko toga,,i oporba i vlast),, sada smo u povoljnijem položaju nego kad je Kosorica "morala" potpisati zbog deblokade oko ulaska HR u EU koju nam je nametnula slovenska strana,,,sada smo punopravni član EU i zlovenija nam ne može više ništa,, treba ić na sud u Hamburg gdje zlovenija nema nikakve šanse dobiti i milimetar Hrvatskoga mora (i kopna),,,ajd političari na vlasti i oporbi,, dokažite se da ste sposobni sačuvati Hrvatsku zemlju i interese

VL
BJ
Ben Juda Talmudan
14:24 25.07.2015.

Slovenski očajnici tvrde da Arbitražni sporazum nije moguće prekinuti.Panika ih je uhvatila.Hvala Bogu da je taj nakaradni uradak od Arbitražnog sporazuma došao na kraj puta.To je nešto najbolesnije ikad u međunarodnom sudovanju.Taj Arbitražni sud je morao poštivati od Slovenije nametnuto "načelo pravičnosti" koje nikad nije bilo dio niti jednog graničnog spora.Druga,još nakaradnija zadaća tog suda je bila da odredi spoj ( junction) Slovenije sa otvorenim morem.Zamislite neutralnost takvog suda u samom startu,koji unaprijed od Slovenije dobiva zadatke koje mora ispuniti u svom arbitriranju.

VL
DU
Deleted user
14:00 25.07.2015.

Fascinantna je slovenska politicka i nacionalna zasljepljenost. Misle da ako SVI u Zloveniji budu uglas trubili da su oni u pravu i da su oni prave zrtve da ce tako i biti. Tolika glupost dugo nije vidjena. Cini mi se da jedino Srbija moze konkurirati Zlovencima ili mozda bosnjacki ministri BiH. Koliko gluposti u tako malom narodu.

VL
Avatar Matija22
Matija22
14:21 25.07.2015.

eto vam slovenci imali ste priliku nešto dobiti sad nemate ništa :)

VL
JE
jellyfish
14:30 25.07.2015.

Clanak 60. Becke konvencije i prekid arbitraze. Gotova prica.

VL
JE
jellyfish
14:10 25.07.2015.

Vecernji opet pise 'sud'. Ovo nije sud. Zna se gdje je medjunarodni sud i gdje vlada pravo. Ovo je arbitrazna komisija sastavljena od politicara, koji su potplaceni da ne postuju medjunarodno pravo. Svaka normalna drzava rijesava sporove na medjunarodnom sudu, a ne na ovakvim parasudovima koji ne rade po nacelima medjunarodnog prava.

VL
Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
13:43 25.07.2015.

Evo predizborna kampanja služi nečemu. SDP postao Hrvatski?

VL
ZA
zazidje
14:07 25.07.2015.

Kada bi se poveo referendum oko tog pitanja mislim da bi rezultat bio 99,9 % za raspuštanje tog suda, ( protiv bi glasovali anticenzura i njoj slični ),,sada nam je velika šansa za to i političari,, nemojte propustiti ovaj autogol zlovenaca,,, nema više nikakvog vjerovanja u taj sud ma da zlovenija predloži i Hrvata umjesto ovog korumpiranog suca,, uostalom,, svi suci koji su lobirani sa zlovenske strane će ostati isti,, a ručkovi, večere se ne zaboravljaju,, dakle,, kako vjerovati tom sudu ???

VL
DU
Deleted user
15:06 25.07.2015.

Posebno sam impresioniran kad se neki balonje twiteraši upuste u ozbiljne diskusije

VL
PO
Polikarp
15:23 25.07.2015.

Raspustiti sud, vratiti novac i kazneno goniti sudionike ove neviđene korupcije!

VL
ZJ
Zdravlje je u vama!
14:34 25.07.2015.

Dobili smo pomoć nesmotrenih naprijatelja hrvatske: putem srpskog 'Kurira' i slovenskih lajavih diplomata. Eto Bog nam pomaže da izravnamo račune sa susjedima i nikada više ne dozvolimo gubitak hrvatskog teritorija i dostojanstva hrvatskog naroda. Hoćemo li potvrditi da smo dostojni pružene prilike ili će naši izabrani političari u zatvore ili pak tražiti izdajnički azil u Sloveniji i Srbiji?

VL
NE
neki
14:30 25.07.2015.

Dovoljno je da naš član suda Vukas da ostavku i da u roku od 15 dana ne imenujemo novog.

VL
AN
Ante55
15:14 25.07.2015.

nema druge tu nema vise povjerenja.

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.