Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
braća iz pakla

Vlasnika Acapulca ugrizao za nos i prijetio mu smrću

Slobodan Šaponja
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
20.02.2014.
u 23:30

Zbog iznude nad ugostiteljem uhićeni Slobodan i Nikola Šaponja

Riječka braća Slobodan (34) i Nikola (30) Šaponja, stari junaci crnih kronika, ponovno su završili iza rešetaka, i to nedugo nakon što su obojica izašla iz zatvora. Ovoga puta sumnjiče se zbog iznude Vladimira Dragičevića (26), suvlasnika noćnog kluba Acapulco u Viškovu kojeg su zastrašivanjem, prijetnjama smrću i zlostavljanjem, pri čemu ga je jedan od braće ugrizao za nos, natjerali da im prepusti poslovanje dobro posjećenog kluba.

Braća, kako se doznaje, tvrde da su polovicu vlasništva kluba otkupili od bivšeg Dragičevićeva partnera, za 10.000 eura i obvezom isplate još 20.000 eura iz buduće zarade, no čini se da međusobni suvlasnički odnosi tom kupoprodajom nisu bili dokraja razjašnjeni i da su Šaponje smatrali da je cijeli klub postao njihov pa, kad nije išlo milom, krenuli su silom. U klubu su se pojavili u nedjelju te su se okomili na Dragičevića, kojemu je to trebalo biti zadnje upozorenje jer su braća najavila da u srijedu dolaze preuzeti klub. Dragičević je nakon prijetnji njemu i obitelji pristao prepustiti klub Šaponjama, no pretpostavlja se i da je sve prijavio policiji.

Slobodan i Nikola Šaponja poznati su iz slučaja krijumčarenja kokaina iz Perua u Hrvatsku i Srbiju kao važne karike u narkoskupini kojoj su na čelu bili Zdenko Brkić i Đorđe Buban. Drogu su u želucima prenosili kuriri, no Šaponje nisu bili mule, već Bubanove osobe od povjerenja. Nikola je prenosio šefove naloge i preuzimao drogu od mula, a Slobodan je drogu prenosio u Srbiju radi daljnje prodaje. Cijela je grupa 2010. osuđena na ukupno 68 godina zatvora, a godinu dana kasnije Vrhovni sud kazne im je podebljao pa je Nikola osuđen na šest godina, a brat mu Slobodan na pet i pol godina zatvora koje su odslužili.

>>Posudio mu 1500 kuna, a natjerao ga da vrati 190.000!

Komentara 14

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
07:36 21.02.2014.

sve divni likovi.

Avatar Melankolija
Melankolija
10:16 21.02.2014.

E ovakve mi trebamo, e ovakve,....dovedite ga meni u kamenolom. Ja placam odrzavanje.

MA
mare0801
07:55 21.02.2014.

ma pogledaj samo tu facu,oblači se kao crnac iz Harlema,trenerka ,kričave patike,metalik jakta,pogled srednje glupog nogometaša,ovo su likovi koji danas imaju lovu u Hrvatskoj,polupismeni potomci poštenih radnika i seljaka,koji su se razmilili po Hrvatskoj u slavu jugoslovenskog bratstva i jedinstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije