Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski tajkun

Vlasnik TV Pinka bio na policiji zbog tajanstvene smrti bliske suradnice

Željko Mitrović
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
20.12.2014.
u 20:30

Ivana Bakić Bodrožić nađena je mrtva u sobi hotela Hyatt koju je platio Mitrović

Željko Mitrović, srbijanski tajkun i vlasnik Pink TV-a, čiju je jahtu El Bosco, zaplijenjenu još 2010., splitska carina nedavno stavila na javnu dražbu po cijeni od 18,5 milijuna kuna, ovih se dana našao u žiži srbijanskih medija.

Kako piše Blic, Mitrović je prošlog tjedna bio na poduljem obavijesnom razgovoru u srbijanskoj policiji vezano uz smrt Ivane Bakić Bodrožić (31). Djevojka je prije desetak dana nađena mrtva u sobi beogradskog hotela Hyatt, a istraga okolnosti pod kojima je umrla pokazala je da je djevojka umrla u sobi koju je unajmila Mitrovićeva tvrtka Pink Internacional.

Uz to, djevojka je, kako pišu srbijanski mediji, u sobi boravila po odobrenju samog Mitrovića, a on je u vrijeme njezine smrti bio u Hyattu na nekoj proslavi. No prema snimkama nadzornih kamera, u sobu nije ulazio. Mitrović se, prema pisanju srbijanskih medija, sam javio policiji te im je kazao da je s umrlom djevojkom sedam godina bio u bliskoj vezi. Objasnio je da ona radila u njegovoj tvrtki te je kazao da ne vjeruje kako je umrla jer se predozirala.

Smrt Ivane Bakić Bodrožić, koja se bavila manekenstvom, danima ne silazi s naslovnica srbijanskih novina, a tamošnji mediji nagađaju da se djevojka, koja se družila s mnogim osobama iz srbijanskog javnog života, nije predozirala, već da je ubijena.

Što se pak tiče Mitrovića, on je u Srbiji, ali i široj regiji poznat kao jedan od najvećih medijskih tajkuna, a s vremena na vrijeme pojave se informacije kako je voljan svoje medijsko carstvo širiti i po Hrvatskoj. U našim medijima Mitrovićevo se ime posljednji put spominjalo početkom mjeseca, nakon što je objavljeno da je ostao bez jahte te da je izgubio spor protiv Republike Hrvatske koji je zbog zapljene jahte vodio u Dubrovniku. Naime, nakon što mu je Carinska uprava 2010. zaplijenila jahtu tražeći od njega da plati oko dva milijuna eura carina i taksi, što on nije učinio, jahta je završila na javnoj dražbi. Mitrović je zbog toga pokrenuo postupak protiv Ministarstva financija, odnosno Carinarnice Dubrovnik radi takozvane zaštite od nezakonite radnje. No sud u Dubrovniku presudio je protiv Mitrovića te je još odredio i da srbijanski tajkun mora platiti gotovo 400.000 kuna sudskih troškova. Ta odluka još nije pravomoćna, a Mitrović na nju ima pravo žalbe.

>> Ž. Mitrović: Ne možemo prikrivati informacije o otrovnoj robi iz RH 

>> Srbijanski medijski tajkun Željko Mitrović prijeti Hrvatskoj

Komentara 20

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:00 20.12.2014.

Djevojka stara 31 godinu? Interesantno. A osim toga, kaj nas briga kaj se desava s srpskim "tajkunom"

RI
ribar110
20:46 20.12.2014.

Ma daleko ti kuca od Hrvatske odi negdje drugdje pustati svoje cajke

SO
Sos
22:55 20.12.2014.

Neka njega gdje i je netrebaju nam cetnici imamo ih previse a to sto je jahta na drazbi i treba nemaju sto trazit cetnici na nasem jadranu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije