Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepad na vrbiku

Vlasnik mjenjačnice: Kišobranom sam lopova uspio ‘maznuti’ po glavi

mjenjačnica
Foto: Anto Magzan/Pixsell
26.05.2014.
u 16:17

Milan Golubić (63), vlasnik mjenjačnice, izvukao deblji kraj u obračunu s razbojnicima:

Kiša je lijevala kao iz kabla, nebo se spustilo na zemlju, ulice su bile prazne – prisjetio se Milan Golubić (63) kobnoga 11. veljače ove godine kada se na stubištu ispred zgrade na Kninskom trgu 5 potukao s dvojicom razbojnika koji su mu pokušali ukrasti torbicu.

Danima pratili vlasnika

– Bilo je oko 19 sati, pokušavao sam otključati vrata. Čovjeka koji je hodao iza mene još sam pitao ide li gore, a n izvukao sprej i pošpricao mi oči. Drugog nisam ni primijetio jer mi je prišao s leđa. Valjda su mislili da nosim novac iz mjenjačnice – kazuje Golubić.

Tukli su me, bacili na pod pa udarali nogama. Ovaj drugi skalpelom me porezao po glavi. Ne biste vjerovali kakva je to tučnjava bila

Međutim, prevarili su se. Golubić, vlasnik mjenjačnice na zagrebačkom Vrbiku, u tom je trenutku u torbici imao samo dokumente. Tek je tada nastupila prava drama.

Hrabri poduzetnik jednog od razbojnika J. E. (31), otprije poznatog policiji, počeo je udarati kišobranom.

– I on i ja smo imali kišobrane. Maznuo sam ga kišobranom po glavi – kazao je Golubić. U žaru borbe J. E. je izgubio kapu, koja je navodno bila ključna za hvatanje razbojnika, koji je vlasnika mjenjačnice vjerojatno danima pratio.

- Tukli su me, bacili na pod pa udarali nogama. Ovaj drugi iz džepa je izvukao skalpel i porezao me po glavi. To je bila takva tučnjava da ne biste vjerovali – rekao je M. Golubić.

Uzeli osobne dokumente

U dvije-tri minute, koliko je tučnjava trajala, ozlijeđena mu je glava pa je “zaradio” 20 šavova. Krvi je bilo posvuda, a agonija je završila bijegom naivnih napadača, koji su u torbici pronašli tek osobne dokumente. Torbicu su, očito razočarani, bacili u kantu za smeće.

Unesrećeni je nakon toga uspio doći do stana, u kojemu je bio njegov sin, koji je pozvao Hitnu. Razbojnike će, kaže, tužiti i privatnom tužbom.

Jedan od njih, J. E., priveden je i predan pritvorskom nadzorniku nakon tri mjeseca istrage, dok drugom još nema ni traga ni glasa.

– Ne znam zašto ga ne mogu natjerati da propjeva i kaže gdje mu je kolega – čudi se Golubić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije