Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PAPIR TRPI SVE'

Vlasnik farme mora usmrtiti 150.000 svojih kokoši: 'Ovo ne bih crnom đavlu poželio'

Ivanić-Grad: Premijer Plenković posjetio novu farmu kokoši nesilica Lukač d.o.o.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
27.09.2022.
u 23:31

Farmu vodi već 30 godina, a osim 80 zaposlenih, posao su nastavile i njegove četiri kćeri. Za kokoši kažu da nisu bile u kavezu, provedena je sva dezinfekcija, a perad je protiv salmonele cijepljena tri puta te je sam pogon izoliran iz naselja

Vlasnik farme za proizvodnju i prodaju jaja Marijan Lukač morat će usmrtiti čak 150.000 svojih kokoši nakon što je u jajima pronađena salmonela. S obzirom da smatraju da su poštivali sve mjere, obitelj sumnja da se radilo o podmetanju konkurenata.

- Ovo ja ne bih crnom đavlu poželio, a ne bilo kome drugom. Šteta je ogromna. Ne znam što je gore, da li psihičko stanje kompletne moje obitelji, mojih djelatnika. Svi proživljavaju ovo - ispričao je Lukač za RTL.

Farmu vodi već 30 godina, a osim 80 zaposlenih, posao su nastavile i njegove četiri kćeri. Za kokoši kažu da nisu bile u kavezu, provedena je sva dezinfekcija, a perad je protiv salmonele cijepljena tri puta te je sam pogon izoliran iz naselja.

- Imam sumnju na ispravnost svega ovoga i mislim da tu ima elemenata i kriminalnih radnji. Očigledno da nekome smetam i da mu je puno lakše bez mene. Ja se nadam da će se Uskok uključiti u ovo i da će to istjerati na čistac - kazao je Lukač.

- I da se nigdje nitko u cijeloj Hrvatskoj nije požalio na salmonelu? Na neki proljev, na neke simptome. Međutim, nalaz je pokazao tako. Otprilike da papir trpi sve - dodao je.

Inače, njegovu farmu prošle je godine posjetio i premijer Plenković, nakon što je u pogon investirano 60 milijuna kuna. Šteta se procjenjuje na više milijuna kuna, no obitelj planira nastaviti na drugoj lokaciji gdje imaju kavezni uzgoj.

- I kavezni uzgoj je u redu. Za prvu ruku ostavit ćemo svoje tržnice. Imamo izuzetnu potporu od svih kupaca. Ja mislim da nemamo niti jednu negativnu reakciju. Ljudi nas tješe - kazala je kćer Magi Lukač.

- Sve vrijeme razmišljam gdje sam pogriješio? Ja mislim da je moja jedina greška što sam uspješan poduzetnik - zaključuje vlasnik Marijan Lukač.

>> VIDEO Znanstvenici u šišmišima pronašli novi koronavirus; Otporan je na postojeća cjepiva

Ključne riječi

Komentara 10

OL
olujasviholuja2
23:35 27.09.2022.

Netko treba uvesti jaja, tomu smeta

PO
poluprovokator
00:32 28.09.2022.

Pečem ih, ne jedem ih sirova. Napraviti novo uzorkovanje direktno s njihove farme i ako je sve OK onda pustit ljude na miru!

Avatar gcipar
gcipar
06:30 28.09.2022.

Ajmo se i dalje pravit gluhi i slijepi, da se unistavanje farmi ne dogadja u cijelom svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije